En 28-årig mand blev for godt en uge siden fundet dræbt ved denne bålhytte i Nordskoven. Siden da har venner lagt blomster og hilsner ved bålhytten. Foto: Berit Hvassum

New York Times bringer artikel om drabet i Nordskoven

Hvis nogen var i tvivl om bevågenheden omkring det brutale drab på en 28-årig mand i Nordskoven, kan man kigge på New York Times’ nyhedssite.

Den amerikanske avis skriver tirsdag en længere artikel om drabet på den bornholmske mand, der har en mor med tanzaniansk baggrund og en dansk far.

New York Times slår historiens vinkel fast i første sætning:

”På en afsides beliggende ø i Danmark blev en ung, sort mand tortureret og dræbt af to hvide mænd med kendt tilknytning til den yderste højrefløj – en af dem med en hagekorstatovering på benet – men myndighederne nægter at kalde det en hadforbrydelse.”

I artiklen oprulles sagen, den danske lovgivning om hadforbrydelser, og aktivisten Awa Konaté interviewes.

– Det tog tre dage for politiinspektøren og anklageren fuldstændig at afvise, at det er racistisk motiveret, selv om alle beviser peger den vej. Dette viser, at det er et systemisk problem, siger Awa Konaté, en dansk-ivoriansk aktivist, der underviser i afrikansk, kulturel bevidsthed.

New York Times skriver, at ”aktivister, venner og familiemedlemmer (…) siger, at myndighederne ofte er for tøvende til at anerkende racemotiveret vold”, og journalisten har interviewet en ven af familien.

Som modvægt citerer avisen andre mediers interview med chefanklager Benthe Pedersen Lund og vennen Tobias Krähmer, som på TV 2/Bornholm sagde, at man ikke skal trække racismekortet og være så hurtig til at sammenligne forbrydelsen med, hvad der sker i USA.

New York Times’ artikel, der har overskriften ”A Black Man Was Tortured and Killed in Denmark. The Police Insist It Wasn’t About Race,kan læses her: