Kaj Erik Mortensen fotograferet ved Hasles byvåben ved indgangen til medborgerhusets store sal. Årstallet 1971 er året, hvor Hasle Kommunes nye administrationsbygning i Toftelunden blev taget i brug. Bytinget fik byvåbnet, da det gamle rådhus på torvet blev indrettet til medborgerhus. Foto: Jacob Jepsen

Bytinget er på udkig efter tovholdere

"Der skal fokuseres på at skaffe tovholdere/frivillige til aktivitetsgrupper – bytinget støtter økonomisk".Sådan lyder en beslutning ved det seneste bestyrelsesmøde i Hasle Byting.

HASLE

“Der skal fokuseres på at skaffe tovholdere/frivillige til aktivitetsgrupper – bytinget støtter økonomisk”.

Sådan lyder en beslutning ved det seneste bestyrelsesmøde i Hasle Byting.

– Vi vil gerne bakke op om skolen og samarbejde med skolen. Det håber jeg, at vores medborgerhus kan medvirke til. Men i den forbindelse mangler vi tovholdere og frivillige, der gerne vil lave nogle aktiviteter for børn og ungdom i Hasle, siger bytingets formand, Kaj Erik Mortensen.

Formanden ser det som en forpligtelse at være med til at skabe noget aktivitet for de unge, nu hvor man i byen har fået det store ønske om en overbygning på skolen opfyldt.

Et godt eksempel

Bytinget ser gerne, at flere melder sig på banen også på andre områder.

Kaj Erik Mortensen nævner KUK i Hasle som et godt eksempel på, hvordan det kan gøres. KUK er etableret af Britta Helweg Larsen og Janne Lærkedahl med det formål at skabe flere kulturelle aktiviteter i byen. De har med bytinget i ryggen allerede været arrangører af flere koncerter i løbet af de seneste to år.

– Vi møder i dag meget stor velvilje, når vi er ude for at spørge om hjælp til en opgave. Men ansvaret for at sætte tingene i gang hænger på nogle enkelte. Vi vil gerne skabe nogle grupper med nogle folk i spidsen til at tage ansvar. Ideen er, at vi med flere tovholdere og frivillige kan fastholde aktiviteten i Hasle, siger Kaj Erik Mortensen.

Generationsskifte

Formanden erkender, at det også handler om et glidende generationsskifte, hvor der er brug for folk til at tage over efter ledelsen i bytinget, og at få opgaverne spredt ud på flere personer.