Foto: Berit Hvassum

Testet ved en tilfældighed, da han skulle aflevere køleskab: Smittet ansat var symptomfri

SUNDHED

Den coronaramte medarbejder fra Expert og Punkt 1 i Rønne udviste ingen symptomer, før han blev testet. At han overhovedet blev podet, var en tilfældighed, fortæller butikschef Daniel Schou-Lund.

Da medarbejderen i lørdags besøgte det nationale testcenter på DGI-stadion for at aflevere et køleskab, blev han opfordret til at lade sig teste.

Dagen efter kom den overraskende besked om, at han var testet positiv for covid-19.

– Så anbefalede vi hele personalet til at gå ind og booke tid. Det var vigtigt for os at komme til så hurtigt som muligt, siger Daniel Schou-Lund til Bornholms Tidende.

 

Hvor længe vi skal holde
lukket, afhænger helt klart af,
hvordan testene falder ud

 

Mandag formiddag er de ansatte i elektronikforretningerne blevet testet.

– Stort set alle har været igennem, fortæller butikschefen.

Han har besluttet at holde lukket som minimum mandag og tirsdag. Skadeservice er tilkaldt og vil grundigt rengøre butikkerne de næste dage.

– Hvor længe vi skal holde lukket, afhænger helt klart af, hvordan testene falder ud, siger Daniel Schou-Lund.

Den smittede medarbejder var på arbejde hele sidste uge med undtagelse af tirsdag. Ifølge butikschefen har han ikke været væk fra Bornholm den seneste tid.

I et Facebook-opslag opfordrer Punkt 1 og Expert sine kunder til at lade sig teste. Daniel Schou-Lund er af sundhedspersonalet blevet fortalt, at opfordringen gælder alle, der har været i forretningerne inden for de seneste syv dage.