Hvem skal have Aakirkebyprisen i år?

Hvem skal have Aakirkebyprisen i år?
Mogens Aggerholm er en af de mange tidligere modtagere af Aakirkebyprisen, der dengang hed Blomsterprisen. Her ses han til venstre sammen med Niels Lohmann, der står i spidsen for priskomiteen. Arkivfoto: jens-Erik Larsen
| 28. JUN 2020 • 11:09
Af:
anette-vestergaard

28. JUN 2020 • 11:09
PRIS

Sig nærmer tiden, hvor borgerne i Aakirkeby skal lægge hovederne i blød og indstille naboen eller præsten eller en anden flittig sjæl til dette års Aakirkebyprisen.

Prisen, som tidligere hed Blomsterprisen, har til formål at hædre en borger eller personkreds/forening, som på frivillig basis har gjort en uegennyttig indsats til gavn og glæde for borgerne og byen. Prisen uddeles hvert år i august måned i forbindelse med Late Night arrangementet, og prismodtageren modtager udover anerkendelsen et hædersbevis og 2.000 kroner.

Niels Lohmann sidder i spidsen for priskomiteen, og han fortalte sidste år til Bornholms Tidende, at prisen gives til en lokal borger, som har udvist samfundssind i året, der er gået.

– Det er for et stykke arbejde, der er uselvisk og er til gavn for rigtig mange i Aakirkeby, lød det fra formanden.

Det kan både være en person og en forening, der modtager prisen. Men det er primært enkeltpersoner, man peger på, fortalte Niels Lohmann dengang.

Aakirkebyprisens komité består af fem medlemmer, som udpeges af Aakirkeby Borgerforening, Syte, Aakirkeby Idrætsforening, Aktive Kvinder og Aakirkeby Pensionistforening.

Deadline for indsendelse af forslag er 15. juli.

 
 

Fakta

Tidligere modtagere af Aakirkebyprisen: Birthe Juel-Jensen, Leif Aaby Svendsen, Hans Schouw Andersen (Slau), Jan Harvest, Kjeld Carlsen, Robert Johnsen, Poul Aksel M. Eriksen, Niels Peter Rasmussen, Preben Kofoed, Mogens Aggerholm, Arne Ipsen, Henning Nielsen, Jørn Erik Funch, Gerd Ipsen, Søren Wolff, Lars Funch Jensen, Bjarne Westerdahl og Peter Haase.