Mie Hjort. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

At alle gik i egne tanker koster et nummer af Svaneke Bladet

Murphys lov fortæller, at “alt hvad der kan gå galt, vil før eller siden gå galt”. Den lovmæssighed har i den seneste tid været en del oppe at vende på Svaneke Bladets redaktion.

Her er der nemlig sket det, at både Mie Hjort og hendes to medredaktører hver især har været så optaget af andre gøremål, at de alle fuldkommen glemte, at deadline og layout af næste nummer igen var rykket nær.

Det betyder i første omgang, at det nummer, der skulle have været på gaden onsdag, nu først bliver udgivet den 15. juli.

– Ja, det er Murphys lov. Jeg har tabt en uge, fordi jeg har et barn, der er blevet student i dag, og det er alt gået op i, siger Mie Hjort.

– Jeg glemte alt om, at bladet var ved at skulle udkomme. Når man nu går derhjemme på grund af corona og har masser af tid, og det hele er dejligt, kan det godt ske, at det ikke lige var den dag, som man troede, siger hun.

Redaktionens to andre medlemmer var i den samme situation, bare på nogle lidt andre måder.

– Ingen af de to andre har mindet mig om det, fordi de også var optaget af andre ting. Den ene har sygdom i familien, og den anden skal have sin husbåd op af vandet, fortæller Mie Hjort.

– Vi troede, at vi havde god tid, og lige pludselig sad jeg og lavede layout på et tidspunkt, hvor bladet skulle sendes til tryk om to dage. Det kunne vi jo slet ikke nå, siger hun.

At næste nummer af Svaneke Bladet nu først udkommer i juli får også den følge, at der kun vil komme fem numre i år.

– Vi udskyder juni-nummeret til juli. Efter planen skulle vi være udkommet igen den 5. august og så igen den 9. september, lige op til kulturugen. Nummeret i september ligger fast. Det skal ud, for det er bundet af en aftale, som vi har med Bornholms Kulturuge, og i år er Svaneke jo endda åbningsby, siger Mie Hjort.

– Så der er kun nummeret i august at stryge, og vi har heller ikke stof nok til også at kunne udkomme i august. Men så kan det jo være, at der en anden gang sker så meget, at vi lægger et ekstra nummer ind.

Murphy-episoden på Svaneke Bladet har indbragt redaktionen en del bemærkninger rundt om i Svaneke og omegn.

– Jeg tror, at alle i byen har grinet af os allerede. Men det er der heller ikke noget i vejen med. Så er man da god underholdning, siger Mie Hjort.