Producent Daniel Mühlendorph (yderst til venstre) sammen med holdet bag filmen inden premieren i onsdags. Foto: Hyæne Film

Filmevent: Animationsfilm med bornholmsk producent har premiere i aften

Animationsfilmen Blokhavn har bornholmsk premiere søndag aften i Rønne Bio. Den lokale filmmand Daniel Mühlendorph vil være til stede ved premierearrangementet i biografen, der inviterer gæsterne på velkomstdrink og chancen for at møde holdet på filmen.

Daniel Mühlendorphs selskab Hyæne Film har produceret filmen, som kunstnerkollektivet Gigis – kendt fra Youtube – står bag.

Blokhavn er Gigis første spillefilm, og kunstnergruppen har både skrevet, instrueret og animeret. Filmen havde biografpremiere i Imperial i København tidligere på ugen.

Handlingen i filmen præsenteres i en pressemeddelelse sådan her:

“Ali og hans fem bedste venner bor i ghettoområdet Blokhavn. De går i 8. klasse på den lokale skole, der er udråbt til den værste skole i Danmark. Ali hader alt ved skolen på nær tre ting: sine venner, Yasmina fra parallelklassen og lærerinden Gertrud.

Da det en dag bliver meldt ud, at skolen skal lukke, går det op for Ali, at han risikerer at miste alt: Han kan nemlig ende på en anden skole end sine venner og Yasmina! Ali beslutter sig derfor for at redde skolen og får overtalt sine venner til at hjælpe ham. Vennerne må nu holde sammen, men deres umulige redningsaktion går desværre langt fra som planlagt.”