Lokalhistorien vil åbne Herold-udstilling

Lokalhistorien vil åbne Herold-udstilling
Christl Vang fra Hasles lokalhistoriske forening etablerede Herold-udstillingen i Rådhuset i 2015. Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 27. JUN 2020 • 15:02
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
27. JUN 2020 • 15:02
Lukningen af turistinformationen i Hasle betyder, at Herold-udstillingen i medborgerhuset er kommet i klemme. Den befinder sig i stueetagen ud mod torvet, og det var så praktisk, at udstillingen var åben samtidig med turistinformationen.

Men nu har man ikke længere turistinformationens daglige leder Karin Pihl til at holde øje med udstillingen, og hoveddøren ud mod torvet er låst. Det ærgrer Richardt Vang-Olsen, formand for Hasles lokalhistoriske forening, som står bag udstillingen.

– Mange har været inde at se udstillingen, når de alligevel havde et ærinde i turistinformationen. Det kan vi også se i gæstebogen, hvor blandt andre operafolk fra København har skrevet en hilsen, siger Richardt Vang-Olsen.

– Tanken er, at vi vil få nogle stykker til at passe udstillingen på skift. Men lige nu og her er der stadig corona, og vi holder sommerferie i det lokalhistoriske arkiv fra 1. juli til 1. september. Det er vores mening, at vi vil holde åbent et par timer et par gange om ugen. En af dagene kan blive tirsdag formiddag, hvor vi i forvejen har åbent i arkivet, siger Richardt Vang-Olsen.

Operasanger

Kongelig operasanger Vilhelm Herold (1865-1937) havde sin barndom og ungdom i Hasle. Efter at have opnået verdensberømmelse fandt hans vist nok sidste koncert sted i Hasle Kirke i 1915. Herold er begravet på Hasle Kirkegård.

Herold-udstillingen i Rådhuset åbnede i 2015 i forbindelse med 150-året for Herolds fødsel. Tidligere har der været en mindesamling i Hasle. Den blev flyttet til Bornholms Museum og nedlagt i 2011. Den nuværende udstilling består blandt andet af effekter fra museets magasin.