DMI melder solskin og 26 grader på Bornholm lørdag, så vi anbefaler at tage til Dueodde Strand med madkurv og solcreme. Foto: Nanna Krogh

Guide: Fem ting du skal opleve i weekenden

Sommervejret er kommet, studenterne lufter huer, og børnene er udstyret med solhatte og ispinde før frokost. Bornholm er for alvor trådt ind i sommersæsonen. Det er skønt. Vejret ser ud til at blive mindre solrigt søndag, og derfor vil denne weekendguide byde på aktiviteter både ude og inde, så man ikke bliver helt deprimeret, hvis der skulle komme en sky forbi.

GUIDE

Sommervejret er kommet, studenterne lufter huer, og børnene er udstyret med solhatte og ispinde før frokost. Bornholm er for alvor trådt ind i sommersæsonen. Det er skønt. Vejret ser ud til at blive mindre solrigt søndag, og derfor vil denne weekendguide byde på aktiviteter både ude og inde, så man ikke bliver helt deprimeret, hvis der skulle komme en sky forbi.

1. Lørdag er der loppemarked for børn i haven hos Nærgaards Pensionat i Allinge. Markedet åbner klokken 13 og lukker igen klokken 15.30. Coronakrisen har sat en stopper for flere loppemarkeder i år, men her er der altså mulighed for at holde et loppemarked under åben himmel og med god afstand til hinanden. I boderne sælger børn og forældre ud af det, de ikke længere har brug for. Man kan således gå en tur fra bod til bod i haven og finde legetøj, spil og andet, som trænger til nye ejere. Får man trang til forfriskninger, er der åbent i cafeen.

2. DMI melder solskin og 26 grader på Bornholm lørdag. Derfor vil vi anbefale at tilbringe noget af dagen på en af de mange fantastiske badestrande. Det kunne være Dueodde Strand med det ultrafine sand og det klare, rene vand. Tag et hurtigt dyp i havet, det er stadig koldt, men det føles skønt at komme op i solens varme stråler bagefter. Nyd en medbragt madpakke på stranden og find desserten i kiosken ved parkeringspladsen på Fyrvejen. Husk de tre solråd: skygge, solhat og solcreme!

3. Hammeren Fyrtårn er genåbnet, efter det har været lukket under coronakrisen. Nu er der igen mulighed for at komme op i tårnet, hvorfra man i godt vejr kan se Gudhjem, Vang og endda helt til Sverige. Her kan man også besøge fyrpasserens kontor lige under lanternen. Tårnet er åbent fra solopgang til solnedgang, og der er mulighed for at nyde medbragt mad ved borde og bænkesæt nedenfor fyret. Selvom fyrtårnet er åbent for besøgende igen, er det vigtig stadig at tage sine forholdsregler. På Hammerfyrs facebookside skriver fyrmester Niels-Jørn Jensen, at det er op til de besøgende at vurdere, om de vil besøge fyret under de følgende betingelser, som han kan tilbyde. Nemlig at gelænder, dørhåndtag og kontaktpunkter rengøres mindst en gang i døgnet, at der er håndsprit til rådighed, og at der er en begrænsning på fem besøgende i tårnet af gangen. Han henstiller også til, at besøgende holder til højre, når de går op og når de går ned. Gæster, der er på vej ned, har ifølge fyrmesteren fortrinsret. Gæster på vej op bør derfor stoppe ved en vinduesniche og vende ryggen mod de nedadgående, indtil de er kommet forbi.

4. Trænger man til at være indendøre og samtidig se noget smukt foran sig, vil vi anbefale at tage forbi Art Collection Bornholm på Storegade 27 i Aakirkeby. Her kan man købe kunst, brugskunst og design samt se forskellige udstillinger. I øjeblikket udstiller Benjamin Abana, der blev landskendt, da han vandt titlen som Danmarks bedste portrætmaler i DR-programmet af samme navn. Benjamin Abanas udstilling hedder “Det du ser” og kan ses i Art Collection Bornholm frem til 30. juni 2020. Denne weekend er altså den sidste weekend, hvor du har mulighed for at se udstillingen i Aakirkeby.

Bolden triller igen.

5. Mange har savnet at tage til fodboldkamp på stadion under coronakrisen. Nu begynder man igen at have tilskuere til kampene, og derfor vil vi slutte weekendguiden med at anbefale en tur på Rønne Stadion Nord lørdag klokken 15.30. Her spiller RIK nemlig mod Husum BK. Kampen er betydningsfuld for gæsterne fra Sjælland, for de har brug for en sejr, hvis de stadig skal have en chance for at rykke op i Danmarksserien efter sommerferien. Kampen spilles på Øens Byg og Montage Arena, og André Kahlenberg er dommer.