Gældende fra i dag: Halv pris på museumsbesøg

Gældende fra i dag: Halv pris på museumsbesøg
Melstedgård er en af Bornholms Museums fire afdelinger, der bliver billigere at besøge i skolernes sommerferie. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 27. JUN 2020 • 17:24
Af:
jakob-noermark
| ABONNENT
27. JUN 2020 • 17:24
Folketingets sommerpakke trådte i kraft lørdag. Ordningen støtter blandt andet museerne, som har mulighed for at få tilskud til at sænke billetpriserne.

Det har Bornholms Kunstmuseum og Bornholms Museum valgt at gøre brug af. Kunstmuseet har halveret prisen på entré, postkort og plakater, mens Bornholms Museum har valgt at lægge rabatten på fællesbilletten, der i en uge giver adgang til alle fire afdelinger – museet på Sankt Mortens Gade, Hjorths Fabrik, Erichsens Gård og Melstedgård.

På forhånd er museumsdirektør Jacob Bjerring-Hansen spændt på at se, hvad effekten bliver af, at entrébilletten er 50 procent billigere.

– Det er meget svært at sige, hvor mange gæster ekstra det giver.

Men jeg tror, at det vil give lidt. Han går ud fra, at de fleste af museets tilrejsende gæster på forhånd lægger en plan for, hvad de vil lave under ferien, og at entrépriserne ikke vil rokke det store.

– Hvis formålet var at lave en hjælpepakke til kulturinstitutioner, er jeg ikke sikker på, at det er den mest bedste måde at bruge pengene på. For jeg tror, at langt de fleste, som har besluttet sig for at gå på Melstedgård, tage et keramikkursus på Hjorths Fabrik eller se vores nye multimedieshow på Bornholms Museum om bombardementerne i Rønne og Nexø, ville gøre det uanset prisfaldet, siger Jacob Bjerring-Hansen, som vurderer, at det ville have en større effekt på museernes økonomi, hvis politikerne havde valgt at udmønte den samme sum penge som en bonus uden at justere billetpriserne.

– Men det sociale sigte er en virkelig god tanke, og jeg er meget sympatisk stillet over for idéen, tilføjer han.

Ordningen vil gælde i skolernes sommerferie, det vil sige fra 27. juni til 9. august. Også på Bornholms Middelaldercenter, der slår dørene op for første gang i år på mandag, og NaturBornholm er billetprisen halveret i skolernes sommerferie.

Ser lysere på sommeren

I det hele taget ser museumsdirektøren lysere på coronaåret 2020 end for et par måneder siden, da museerne stadig skulle holde lukket og så på sommeren med stor uvished.

– Vi kan tydeligt mærke, at der er flere gæster fra sommerferiens start end normalt. I år ser det ud til, at perioden med familiesegmentet er udvidet med et par uger – og det glæder mig rigtigt meget.

Han var særligt bekymret for, om det modne museumspublikum, der er vigtige i tiden før og efter ugerne i højsæsonen, ikke ville turde rejse. Også denne frygt har fortonet sig.

– Jeg ser lysere på det nu – bare vi ikke får en anden bølge af sygdommen, siger Jacob Bjerring-Hansen.

 
Sommerpakken

Sommerpakken giver højere fradrag på sommerhusudlejning og halv pris på en række kulturoplevelser som museer, spillesteder med siddende publikummer, revyer, cirkusser, Folkeuniversitetet og zoologiske anlæg.

Sommerpakken går også til billigere offentlig transport. De 50.000 rejsepas, som for 299 kroner gav adgang til ubegrænsede rejser med de fleste tog og busser, er allerede udsolgt.  I juli sikrer pakken gratis færgebilletter på indenrigsruter for gående og cyklister.

De samlede udgifter til sommerpakken er omkring 700 millioner kroner.