Domen kommer til at huse en af de første koncerter på Bornholm siden nedlukningen i marts. Her er et billede fra en af musikforeningens koncerter i 2018 med Trio Tresafinado. Arkivfoto: Allan Rieck

Endelig er musikken tilbage: Forening holder årets første koncert søndag

Aflyst, udskudt, flyttet: Disse ord har været gennemgående, når Tidende har omtalt planlagte koncerter de seneste måneder.

Men nu er vi nået til det punkt, hvor musikken atter kan få en plads i samfundet, og i morgen, søndag d. 28. juni, afvikler Bornholms Musikforening årets første koncert i Domen i Allinge.

Det er Benita Haastrup Trio, der søndag kl. 15.30 går på scenen i Domen. Den rytmiske koncert er blevet flyttet fra 28. maj, hvor det ikke var tilladt at samle mere end ti mennesker.

Efter at have aflyst årets to første koncerter glæder musikforeningens formand, Robert Wilbrandt, sig over, at det atter er muligt at arrangere musikalske begivenheder, selv om restriktionerne nødvendigvis betyder, at antallet af tilhørere til koncerten vil være stærkt begrænset. Præcist hvor mange billetter der sættes til salg, afhænger af, hvordan stolene kan placeres i Domen.

– Der vil være håndsprit, og vi kommer til at overholde alle afstandskrav. Vi har fået tilladelse af politiet til at afvikle koncerten, fortæller Robert Wilbrandt.

Benita Haastrup Trio består af Benita Haastrup (trommer, percussion), Kaare Munkholm (vibrafon), og Jens Skou Olsen, (kontrabas).

Til efteråret venter fire koncerter i Bornholms Musikforening.

I sommerens løb lægger det nu også fast, at Bornholms Musikfestival inden for samme overordnede musikalske genre – den klassiske musik – kommer til at gennemføre syv koncerter mellem 23. juli og 13. august.