Kaj Erik Mortensen i den nu tidligere turistinformation. Det inventar, der nu er tilbage, tilhører huset. Her vil der for eksempel kunne holdes mindre møder. Foto: Jakob Jepsen

Rådhuset har fået ledig plads efter lukning af turistinformation: Her er plads til en lille forening

HASLE

Destination Bornholm har hentet deres ting, og nogle af de frivillige i huset har ryddet andre ting ud. Tilbage står et skrivebord, nogle hylder og reoler, og der er nogle billeder på væggene. Turistinformationen i Hasle er lukket, og tilbage står medborgerhuset med en udfordring.

Da Hasles medborgerhus i 2013 blev etableret i det gamle rådhus på torvet, lejede turistinformationen sig ind i stueetagen ud mod torvet. Det gav medborgerhuset en fast lejeindtægt, som der er god brug for til den indvendige vedligeholdelse, som brugerne selv står for, mens kommunen har den udvendige vedligeholdelse.

Driftsaftale

Rådhuset drives efter en driftsaftale mellem Hasle Byting og kommunen. En rådhusbestyrelse med repræsentanter fra bytinget og brugerne står for driften. Kaj Erik Mortensen er formand for bytinget og rådhusbestyrelsens kontaktmand.

– Vi havde talt med Hasle Turist- og Erhvervsforening om fortsat at kunne tilbyde noget turistinformation. Vi drøftede blandt andet, om det var en mulighed med en kombination af noget erhverv og en information. Men vi er et foreningshus, så det endte med, at ideen blev droppet, siger Kaj Erik Mortensen.

Turistinformationen i Hasle ser dermed definitivt ud til at være historie. Tilbage står et lokale i stueetagen lige ud til torvet. Her havde kæmneren (kommunaldirektøren) sit kontor, dengang der var rådhus.

Attraktivt

– Vi vil tilbyde det som mødelokale. Man kunne måske forestille sig, at det kunne være attraktivt for en forening, der ikke har noget sted at være. For vi vil da gerne have nogle indtægter til huset. Det løber rundt, men hvis vi hele tiden skal kunne lave forbedringer og vedligeholdelse, vil det være godt også at få noget aktivitet i dette lokale , siger Kaj Erik Mortensen.

– Vores håb er, at vi kan liv i huset også i højsæsonen, tilføjer han.

Rådhuset og husets drift vil være på dagsordenen, når bytinget i september holder repræsentantskabsmøde.