Ole Rømer og Steffen Lorentzen hos Bornholms Erhvervsmægler har solgt Amtsforvaltergården på Munch Petersens Vej i Rønne til en københavnsk forretningsmand. Foto: Bornholms Erhvervsmægler

Historisk ejendom er solgt

HUSSALG

Den tidligere amtsforvaltergård på Munch Petersens Vej er solgt. Det er Bornholms Erhvervsmægler ved Steffen Lorentzen og Ole Rømer, der har solgt den historiske ejendom til en forretningsmand fra København, som ønsker at istandsætte bygningen og herefter benytte ejendommen til udlejning.

Ifølge Rønne Byarkiv er den karakteristiske ejendom både kendt som Amtsforvaltergården og Rosengården efter den første ejer, Holger Rosenkrantz, som var lensmand på Hammershus i 1625-45. Bygningerne er dog ikke så gamle.

Den gamle gård brændte i 1708, og dens efterfølger blev slemt medtaget af en krudteksplosion i 1781 i nabogården, Johnsens Gård. Den nuværende ejendoms tre fløje er opført efter tegninger af arkitekt Ferdinand Thielemann i 1847-48. Gården var da Amtstue eller amtsforvaltergård.

Den vestre fløj ud mod Munch Petersens Vej er fredet. Ejendommen ses bedst fra syd, hvor alle tre længer er synlige og omkransede af en have med store træer.