Forældreforeningen bød på saft og hjemmebagt kage, da de tirsdag var tilbage på skolen efter den traditionelle hammershusmarch, som blev holdt med diverse coronatilretninger. Foto: Charlotte Moskjær

Flere elever til den nye 7. klasse på Svartingedal Skole

HASLE

Den kommende 7. klasse på Svartingedal Skole i Hasle ser ud til at komme til at starte med 25 elever til august.

Siden kommunalbestyrelsens beslutning sidst i maj om etablere en overbygning på skolen i Hasle, har man fået tilgang af tre nye elever til den nuværende 6. klasse. Da en enkelt elev efter sommerferien flytter til Rønne, er der et plus på to.

Den situation er meget betegnende for, hvad skoleledelsen i Hasle har oplevet hen over foråret og forsommeren. Specielt efter den politiske beslutning kom der vind i sejlene, oplyser skoleleder Helle Krakau Holm.

– Vi har blandt andre nogle tilflyttere til Hasle, der er i første omgang valgte skolen fra, fordi der ingen overbygning var. Nu har de valgt skolen til for begge deres børn, siger Helle Krakau Holm.

Der har været tilgang til alle klassetrin, men specielt til mellemtrinnet. Det gælder især den nuværende 5. klasse, som ser ud til at kunne starte efter sommerferien med 26 elever.

Dermed er der udsigt til, at i hvert fald de første to overbygningsår kommer til at byde på pænt store klasser.

Helle Krakau Holm oplyser, at det er noget spredt, hvilke skoler de nye elever kommer fra. Men det er typisk børn, der allerede bor i det store skoledistrikt, som Svartingedal dækker.

Skolen kan også glæde sig over at have fået besat den matematiklærerstilling, som blev opslået i forbindelse med overbygningen. Den nye lærer får en del timer i den nye 7. klasse og skal også undervise i historie, madkundskab og geografi.

 

 

17

Svartingedal Skole har fået indskrevet 17 nye elever siden den 1. marts, oplyser skolen.