Rasmus Paludan, Stram Kurs. Foto: Berit Hvassum.

Episode på Folkemødet medvirker: Rasmus Paludan idømmes tre måneders fængsel

Partileder Rasmus Paludan fra Stram Kurs er ved Retten i Næstved idømt tre måneders fængsel. En måned af straffen er ubetinget, hvilket vil sige, at Paludan skal afsone en måned. To måneder er betinget.

Paludan er dømt for at have overtrådt straffelovens paragraf 266b – den såkaldte racismeparagraf, og han er dømt for at have overtrådt paragraffen ved fem episoder mellem 13. april 2018 og 6. april 2019.

To af episoderne mener retten har karakter af “propagandavirksomhed”, og derfor er straffen skærpet.

Episoderne dækker både over et opslag på Twitter, flyers til Folkemødet på Bornholm i 2018 og udtalelser til Stram Kurs-demonstrationer.

Rasmus Paludan er ud over en fængselsstraf frakendt retten til at føre straffesager som advokat i tre år. Det samme gælder retten til at køre bil, som gælder i et år.

Rasmus Paludan har undervejs i retssagen nægtet sig skyldig i alle lovovertrædelser. Forsvareren har krævet, at han skulle frifindes, fordi hans udtalelser er sket som led i hans politiske arbejde som formand for et parti.

/ritzau/