Grethe Kofoed Svendsen havde onsdag igen grund til at kippe med flaget. Arkivfoto: Berit Hvassum

En anderledes afslutning på skoleåret

NYKER

– Vi havde en dejlig eftermiddag i skolegården. Flaget var oppe, og bordene var pyntet flot op med solsikker og grønne grene.

Det fortæller skoleleder Grethe Kofoed Svendsen om onsdagens afslutning for Bornholms Frie Idrætsskoles 9. klasse. Det blev et anderledes arrangement end normalt, men det var også afslutningen på et meget anderledes skoleår som følge af coronanedlukningen.

Alle skolens lærere og pædagoger er normalt med, men på grund af restriktioner holdt man arrangementet udendørs i en afkortet udgave, og her var det prioriteret, at der skulle være plads til de 17 afgangselever og deres forældre. Der var 50-60 deltagere i arrangementet.

Nogle af traditionerne kunne man holde fast i. Der var stadig nogle taler, et indslag fra klassen og sange, og BFI-jordbærtærten var også på menuen. Men den sædvanlige middag var afløst af tapas.

En sjov fornemmelse

Grethe Kofoed Svendsen fortæller, at både lærere og elever har været glade for at komme tilbage til skolen efter nedlukningen.

– Det er en sjov fornemmelse, for jeg synes ikke, at man psykisk er klar til at skulle på sommerferie nu. For vi mangler nogle måneder her på skolen, siger hun.

– Vi slutter normalt skoleåret med to temauger, men dem har vi droppet i år, fordi vi skønnede, at børnene havde mere brug for almindelig undervisning. Vi fastholder dog vores nye projekt med at gå Bornholm rundt. Hver klasse har i løbet af de seneste dage gået en etape. Meningen er, at man skal være nået hele øen rundt, når man går ud af 9. klasse, siger Grethe Kofoed Svendsen.

Man nu ser nu frem mod et nyt skoleår, som man håber bliver mere almindeligt:

– Forholdsreglerne i forhold til corona efter sommerferien er meldt ud, og det bliver nemmere at få en almindelig hverdag til at fungere. Men faktisk har det fungeret fint hos os, nok også fordi vi er heldige med, at alle vores klasser har egen indgang. Vi har ikke store fællesarealer, vi alle skal igennem, siger skolelederen.

Byggeplaner

På en anden led bliver næste skoleår spændende, idet der skal arbejdes videre med flere byggeplaner. Det handler om at etablere industrikøkken og skolekøkken, spisesal og en vuggestue i tilknytning til børnehaven.