Bålhytten i Nordskoven. Foto: Kasper Rasmussen.

Fængsles i fire uger: Brødre sigtet for usædvanligt voldeligt drab i Nordskoven

Politi

Hvis politiets formodning om de begivenheder, der natten til onsdag førte til en 28-årig mands død i en bålhytte i Nordskoven ved Rønne, er korrekte, så har de to brødre, der onsdag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Rønne, udøvet en usædvanlig grov vold mod drabsofret.

De to bornholmske mænd er blevet varetægtsfængslet indtil 22. juli, oplyser anklagemyndigheden til TV 2/Bornholm efter det lukkede grundlovsforhør.

Slog med flasker og rafter

Ifølge politiet er de to brødre på 23 og 25 år, som begge er bosiddende på Bornholm, sigtet for at have dræbt det 28-årige offer i bålhytten.

Det skal de ifølge politiet have gjort ved, gentagne gange at have slået ofret i ansigtet og på kroppen med knytnæver, en granrafte og med flasker. Den mishandling resulterede i, at venstre underben brækkede, og at ofret formentlig fik kraniebrud.

De to brødre har, ifølge politiet, desuden også stukket ofret med kniv flere steder, brændt ham og trykket et knæ mod hans halsregion, så han fik punktformede blødninger i øjnene. Et tegn på, at blodgennemstrømningen til hovedet har været blokeret.

Politiet mener også, at de to brødre på forhånd havde aftalt at overfalde det 28-årige drabsoffer.

Nægtede drab, erkendte vold

I retten nægtede den yngste af brødrene at være skyldig i drab, fordi det ifølge ham ikke var meningen, at ofret skulle dø af mishandlingen.

Hans beskikkede forsvarer, advokat John Jørgensen, erklærede dog, at hans klient kunne erkende vold efter straffelovens paragraf om “legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter”, og at han, afhængigt af, hvad den endelige vurdering af, hvad der førte til den 28-åriges død, muligvis ville erkende at være skyldig i “vold med døden til følge”. En forbrydelse, som i særligt grove tilfælde kan give op til 10 års fængsel.

Lukket retsmøde

Hvordan den ældste af brødrene stiller sig til politiets sigtelse vides ikke, idet chefanklager ved Bornholms Politi, Benthe Pedersen Lund, begærede retsmødet lukket af hensyn til den videre efterforskning. En anmodning som dommeren, trods den fremmødte presses protester, imødekom.

Den passage i Retsplejeloven, chefanklageren begrundede sit ønske om dørlukning med, tyder på, at politiet mener, at der muligvis kan være flere end de to sigtede brødre, der er medskyldige i sagen. Den kan nemlig kun bringes i anvendelse, når der er en forventning om, at der på et senere tidspunkt rejses tiltale i samme sag mod andre end de personer, der er fremstillet i grundlovsforhør.

Ifølge chefanklager Benthe Pedersen Lund er de to brødre ikke kendt af politiet i forvejen, og det er uvist, hvad motivet til dødsvolden er.

(Artiklen er opdateret kl. 17.20 med oplysningen om, at de sigtede varetægtsfængsles.)

Grafik: Christina Skovmose