På Hammershus er sikkerheden sat ved 720 passagerer. Det antal passagerer er sat efter antallet af blandt andet redningsflåder, forklarer Molslinjens pr- og kommunikationschef Jesper Maack. Pressefoto

Så mange passagerer sejler de bornholmske færger med

Ét er, hvor mange passagerer Bornholmslinjens færger har plads til under normale forhold, noget andet, hvilket billede der tegner sig under coronakrisen, som jo har givet diverse begrænsninger i diverse sammenhænge.

TRANSPORT

Ét er, hvor mange passagerer Bornholmslinjens færger har plads til under normale forhold, noget andet, hvilket billede der tegner sig under coronakrisen, som jo har givet diverse begrænsninger i diverse sammenhænge.

I sidste løbet af sidste uge citerede Bornholms Tidende en af Bornholmslinjens medarbejdere for at sige, at der ikke er restriktioner i forhold til, hvor mange der må sejle med færgen Hammershus.

– Vi er oppe på, at der må være 100 procent med, altså 720 passagerer. Begrundelsen er, at her er masser af plads mellem borde og stole, så vi mener, det er forsvarligt. Det samme gælder for Povl Anker, som også er en 100 procents-færge, forklarede medarbejderen således.

Det udsagn skal dog sættes ind i den rette kontekst, oplyser pr- og kommunikationschef i rederiet Jesper Maack.

Han forklarer:

– Alle færger har et niveau for sikkerheden. På Hammershus er sikkerheden sat ved 720 passagerer. Det antal passagerer er sat efter antallet af blandt andet redningsflåder. På Express 1 er sikkerheden sat til de 1.400 passagerer, rederiet har lovet staten i kontrakten.

– Så når medarbejderen siger “100 procents-færger”, betyder det, at vi kan sælge billetter helt op til sikkerhedsniveauet. På Hammershus altså 720 passagerer, selv om der faktisk er lidt flere end 800 pladser. Det vil sige, at vi sikkert kunne sætte en ekstra flåde på Hammershus og dermed øge sikkerhedsniveauet. Hammershus og Povl Anker er jo helt andre færger end hurtigfærgerne med udenomsarealer, soldæk og kahytter, som giver bedre plads til passagererne. Derfor kan vi på dem sælge 100 procent af sikkerhedsniveauet.

– Lige nu sælger vi op til 85 procent af kapaciteten på færgerne. På hurtigfærgen Express 1 altså 1.190 pladser. Der er pladsen endnu ikke til at sælge op til sikkerhedsniveauet, da pladsen er mere trang, forklarer Jesper Maack.