Turister tilbydes at blive testet for covid-19

Fra mandag tilbydes tilrejsende at blive testet for covid-19, når de kommer til Bornholm.

Tilbuddet gælder både turister og hjemvendte bornholmere, som fremover kan henvende sig på TestCenter Danmarks testcenter i Rønne og blive testet.

– Det er rigtig positivt for Bornholm, at der åbnes for turisme til øen. Det er samtidig meget vigtig, at vi er opmærksomme på at begrænse smittespredning. Det nye tilbud om, at alle tilrejsende kan lade sig teste ved deres ankomst til Bornholm, er endnu et vigtigt værktøj i indsatsen mod coronavirus, siger politidirektør Frits Kjeldsen i en pressemeddelse.

Testcenteret er placeret på Porcelænsvej 3 i Rønne med tilkørsel fra Torneværksvej. Der er åbent alle ugens dage mellem klokken 9 og 17. Det er gratis og podningen tager cirka fem minutter.

Der opfordres til at bestille tid til podning via coronaprover.dk, men der er også muligheder for drop-in. Danske borgere kan få svar på podningen på sundhed.dk inden for 1-2 døgn, mens udenlandske borgere vil blive kontaktet af sundhedsmyndighederne, hvis der er tale om et positivt testsvar.

Hvis man har symptomer på covid-19, når man ankommer til Bornholm, skal man ikke køre til testcentret. I stedet skal man kontakte nærmeste praktiserende læge eller ringe 1813 for at få en aftale til podning og vurdering på Bornholms Hospital.

Tilrejsende til Bornholm vil i forbindelse med deres booking blive oplyst om muligheden for test, og der er iværksat yderligere skiltning om testcentrets placering.