I efteråret præsenterer Grønbechs Gård i Hasle en udstilling med brilledesigneren Rasmus Cold. Arkivfoto: Berit Hvassum

Grønbechs Gård planlægger brilleudstilling

Briller er ikke kun noget, der hjælper folk til at se bedre. Det er også design, og det er i den funktion, Grønbechs Gård i Hasle planlægger en udstilling med designeren Rasmus Cold, som i regi af virksomheden Cold Heggem skaber brillestel i ægte horn. Udstillingen finder sted fra midten af september og har et budget på 215.000 kroner.

I forbindelse med finansieringen har Grønbechs Gård søgt regionskommunens kunst- og kulturhistoriske råd om et tilskud på 70.000 kroner. Derudover budgetteres med 30.000 kroner i entréindtægter, en egenfinansiering på 5.000 kroner samt midler fra Statens Kunstfond og private fonde.

Udstillingen vil præsentere unikke brillestel samt værket “Kyklopens brille”, hvor beskueren ser gennem hundredvis af glaslinser, der er samlet og ophængt i en ring. Det er ønsket at skabe en dramatisk udstilling, som har fokus på at formidle Cold Heggems arbejdsmetoder og teknikker.