Endelig kunne der igen flyves gennem luften på boards og og løbehjul. Foto: Jacob Jepsen

Værftet genåbnede: Så kan der igen skates og leges

Straks Værftet i Nexø onsdag genåbnede efter næsten tre måneders nedlukning, blev ramper og legeland indtaget af glade store og små børn.

FRITID

Straks Værftet i Nexø onsdag genåbnede efter næsten tre måneders nedlukning, blev ramper og legeland indtaget af glade store og små børn.

Der var åbent hele dagen fra klokken 10-16.30 og gratis adgang i dagens anledning, fortæller administrativ leder Miriam Kaas Hansen.

Da Værftet åbnede på en hverdag, forventede man ikke at blive væltet over ende fra dag et.

Værftet har haft svært ved at få svar fra Kulturministeriet på, hvilke retningslinjer der skal gælde et legeland og skatehal, som det i Nexø.

Kulturministeriet har udsendt flere sæt retningslinjer. Eksempelvis er der retningslinjer for sommeraktiviteter for børn og unge. For professionel idræt og for kulturinstitutioner, hvor publikum bevæger sig rundt. Men Værftets aktiviteter passer ikke rigtig ind i nogle af kasserne.

– Vi har prøvet at ringe til nogle andre legelande og høre, hvad de gør og blandt andet talt med to legelande, som er åbnet. De har fået besked om, at der skal være fire kvadratmeter per person. Så på den baggrund åbner vi, siger Miriam Kaas Hansen.

Miriam Kaas Hansen. Foto: Jacob Jepsen

Som udgangspunkt forventer hun, at Værftet må have besøg af minimum 50 børn i skatehallen og 50 børn i legelandet oppe og 50 nede. Så mange plejer der sjældent at være, så hun forventer ikke, at det giver problemer.

– Men samtidig er vi usikre på, om skatehallen og legelandet skal ses som to adskilte enheder eller under et, og om skatehallen skal regnes for et indendørs tilbud, hvis den store port står åben.

For en sikkerheds skyld har Værftet også kontaktet politiet for at høre, hvad man må, men har endnu ikke fået svar.

– Når de endelige retningslinjer for legelande bliver klar, kan det være, at der kommer ændringer, siger Miriam Kaas Hansen.

Masser af håndsprit

Når Værftet nu åbner, er der masser af håndsprit til at sikre hygiejnen.

– Vi har modtaget 6.000 kroner i støtte fra Bornholms Regionskommune til opsætning af spritstationer. Der er 20 spritstationer oppe og nede, og en skærm i cafeen kører med reglerne for, hvordan man passer på hinanden, forklarer Miriam Kaas Hansen.

I dagens anledning var der besøg af både tryllekunstner og en maskot – der selvfølgelig var behørigt påklædt med mundbind. Foto: Jacob Jepsen

Brug for frivillige

Coronanedlukningen har kostet for Værftet, som er drevet af en forening. Manglende indtægter siden midt i marts betyder, at økonomien er presset, og Værftet har derfor også efterlyst flere frivillige, der vil give en hånd med at drive skatehal og legeland.

– Vi har allerede fået syv-otte nye henvendelser, så det er tydeligt, at mange savner stedet, siger Miriam Kaas Hansen, der meget gerne tager mod nye frivillige.

Værftet åbnede fra klokken 10 onsdag, og i løbet af dagen var der blandt andet besøg af en tryllekunstner. Nu er skatehal og legeland så igen åbent seks af ugens dage fra 10 til 16.30. Undtaget søndag.