Forperson efter bestyrelsesmøde på Københavns Professionshøjskole: Vi er blevet mødt i vores kritik

Forperson efter bestyrelsesmøde på Københavns Professionshøjskole: Vi er blevet mødt i vores kritik
– Vi har ønsket at få sagen på dagsordenen, ikke for at diskutere selve beslutningen om nedlæggelsen af stillingen, men processen omkring det, og hvordan vi kommer videre herfra, siger Ditte Mundeling Samuelsen. Foto: Jcob Jepsen
| ABONNENT | 16. JUN 2020 • 21:14
| ABONNENT
16. JUN 2020 • 21:14
UDDANNELSE

Tirsdag har bestyrelsen for Københavns Professionshøjskole holdt møde, hvor nedlæggelsen af Andreas Grosbølls stilling som uddannelsesleder på Bornholm var et af punkterne på dagsordenen. Det er Ditte Mundeling Samuelsen, som er forperson i Studenterrådet på Københavns Professionshøjskole og medlem af bestyrelsen, der sammen med bestyrelsens anden repræsentant for de studerende, Caroline Holdflod Nørgaard, har ønsket at få sagen op på bestyrelsesmødet. Ifølge Ditte Mundeling Samuelsen har bestyrelsen i dag diskuteret, om direktionen på Københavns Professionshøjskole har handlet hensigtsmæssigt i processen omkring nedlæggelsen af stillingen som lokal uddannelsesleder for lærer- og pædagoguddannelsen.

– Vi har ønsket at få sagen på dagsordenen, ikke for at diskutere selve beslutningen om nedlæggelsen af stillingen, men processen omkring det, og hvordan vi kommer videre herfra. Vi oplever, at der er en tydelig kulturforskel på de to uddannelsessteder, og vi tror, at forløbet havde været bedre, hvis man havde taget højde for de kulturforskelle, havde kommunikeret ud fra det og var gået i dialog med de studerende fra starten, siger hun.

 
Det virkede til, at de godt kunne se vores pointe med, at det kommunikativt kunne være grebet anderledes an.

 

Ifølge hende blev bestyrelsen enige om, at direktionen på Københavns Professionshøjskole har haft de rette intentioner med at omstrukturere og dermed nedlægge stillingen, men at udførelsen ikke har været helt hensigtsmæssig.

– Bestyrelsen har tiltro til, at beslutningen truffet på det rigtige grundlag. I stedet for at have én samlet ledelse af de to uddannelser, deler man det op, så der er en for læreruddannelsen og en for pædagoguddannelsen. Det kan være med til at styrke uddannelserne. Men bestyrelsen er også enig om, at kommunikationen omkring beslutningen har været mangelfuld, siden der er opstået så stor frustration og usikkerhed blandt de studerende, siger Ditte Mundeling Samuelsen.

Dekaner anerkender kritik

På mødet deltog Annegrete Juul, der er dekan for det pædagogiske og samfundsfaglige fakultet, og Jakob Harder, der er dekan for det lærerfaglige fakultet også. Ditte Mundeling Samuelsen fortæller, at dekanerne fremlagde deres hensigt med den omorganisering, der har medført, at stillingen som lokal uddannelsesleder for lærer- og pædagoguddannelsen blev nedlagt. Ifølge Ditte Mundeling Samuelsen anerkendte de to dekaner kritikken af deres kommunikation omkring omorganiseringen.

– Det virkede til, at de godt kunne se vores pointe med, at det kommunikativt kunne være grebet anderledes an. Det ville de tage til efterretning. Jeg foreslog, at de skal evaluere implementeringen af den nye ledelsesstruktur i dialog med de studerende, og det var de også enige i, siger Ditte Mundeling Samuelsen.

Som repræsentant for de studerende er hun tilfreds med, hvad der kom ud af bestyrelsesmødet.

– Jeg synes, vi blev lyttet til, og der var stor forståelse for, at vi har bragt det op. De anerkendte, at vi som studerende havde taget vores del af ansvaret, og de gav tilsagn til, at Københavns Professionshøjskole skal være til stede på Bornholm, siger Ditte Mundeling Samuelsen.