Folkemødegæster uden folkemøde

Folkemødegæster uden folkemøde
Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 12. JUN 2020 • 14:37
Af:
niels-ebdrup
| ABONNENT
12. JUN 2020 • 14:37
Der er meget færre mennesker i Havnegade i Allinge, end der er på Folkemødet åbningsdag, som ville have været i går, torsdag. Til gengæld er der flere folk, end der ville være på en normal torsdag i midten af juni. Det er ikke svært at møde nogen, der skulle have deltaget i Folkemødet, og som har valgt at komme til Allinge, selvom den store politiske festival er coronaaflyst.

 

Nils og Pia Meilvang, Valby (se foto øverst)

Hvorfor er I rejst til Allinge?

– Jeg er fra Bornholm, og vi har et familiesommerhus længere nede ad kysten. Familien "slås" om det sommerhus, og nu havde vi reserveret det for den her uge, fordi jeg alligevel skulle herover og arbejde som fotograf på Folkemødet. Men jeg havde også opgaver for blandt andre Realdania, og så gav det mening, at vi tog afsted alligevel, siger Nils Meilvang.

Hvad er jeres indtryk af Folkemødet uden så mange mennesker?

– Vi er ikke skuffede. Vi kunne godt regne ud, at det ville se sådan her ud. Vi kommer her jævnligt, så vi ved godt, hvordan her ser ud, når der ikke er folkemøde, siger Nils Meilvang.

– Men det er da et mærkeligt syn i forhold til, hvordan det plejer at være. Det ser mennesketomt ud på en helt anden måde. Vi stod lige og snakkede om, at vi var helt forundrede over, hvor mange mennesker, der egentlig kan være her. Vi går og kigger på steder, vi synes ser ret små ud. Hvordan pokker kan det lade sig gøre, at her er så mange mennesker, når der er Folkemøde? Det er en kæmpe kontrast, siger Pia Meilvang.

 


Michael Nielsen og Susanne Henneke, rejsevenner fra Søllerød og Valsø

Har I været på Folkemødet tidligere år?

– Ja, det skulle have været tredje gang i år, siger Michael Nielsen.

– Og det skulle have været anden gang for mig, siger Susanne Henneke.

Og så var der ikke noget Folkemøde, men I er her alligevel. Hvorfor det?

– Det er jo sommerferien, ler Michael Nielsen.

– Og vi havde booket sovestedet uden for Gudhjem, så vi valgte at tage til Bornholm alligevel, siger Susanne Henneke.

I er jo så vant til at se Allinge som folkemødeby. Hvordan adskiller det sig fra den by, I ser nu?

– Det er ikke til at kende, siger Michael Nielsen.

– Vi har lige snakket om, at byen se helt anderledes ud. Vi ser, at der faktisk er en havnekaj, og vi ser butikkerne på en anden måde. Det er rigtig fint også at se byen sådan – og så tænker vi, at der er Folkemøde til næste år, og så kommer vi der, siger Susanne Henneke.