Østre Landsret stadfæster straf på 12 år i stor amfetaminsag

NARKOSAG

Lars Harnisch ankede på stedet straffen på 12 års fængsel, da den dengang 33-årige mand sidste år i september blev kendt skyldig for sin rolle i en stor narkosag.

Østre Landsret afgjorde onsdag, at han ikke får nedsat sin fængselsstraf. De 12 år blev stadfæstet i ankesagen, der fandt sted i Tinghuset i Rønne.

– Vi er ikke overraskende godt tilfredse med, at det blev en stadfæstelse, siger anklager Janus Stenspil Kærgaard til Bornholms Tidende.

Den dømte bornholmer, der siden byretssagen har skiftet navn, havde tilstået hovedparten af de forhold, han var tiltalt for. Han blev anholdt den 4. juli 2019 i forbindelse med en ransagning på en adresse i Københavns Sydhavn, hvor han havde bopæl.

Her fandt politiet godt 27 kg amfetaminpulver, der var vacuumpakket i poser til transport, og en mindre mængde ecstasypiller samt 39 stykker ni millimeter-ammunition.

Forsvarsadvokat Ulrik Villars Lunn gik ind til landsretssagen med en forhåbning om, at straffen kunne blive reduceret til 10 eller 11 års fængsel. Men argumentet om, at hans klient havde handlet under tvang og hurtigt havde tilstået narkotikaforholdene, ændrede ikke på sagens udfald.

Udpeget som bagmand

Den dømte kom i politiets søgelys i forbindelse med en lokal bornholmsk sag, hvor en 39-årig mand fra Nexø sidste sommer blev idømt syv års ubetinget fængsel for besiddelse af godt seks kg amfetamin og 4.300 ecstasy-piller, de såkaldte lilla ugler.

Det var Lars Harnisch, der havde leveret amfetamin og ecstasy til sin barndomsven, som planlagde at sælge det videre. På grund af denne rolle blev han udråbt som “bagmand” af politiet, efter at han var blevet anholdt i København.