De er kommet tilbage for at tage afsked

De er kommet tilbage for at tage afsked
Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 11. JUN 2020 • 13:42
Af:
anette-vestergaard
| ABONNENT
11. JUN 2020 • 13:42
HØJSKOLE

Fællesskabet og højskolestemningen indfandt sig igen i denne uge på Bornhoms Højskole efter tre måneder på absolut vågeblus.

“Welcome back" stod der på et banner ved indgangen, da skolen i mandags bød 18 hjemsendte elever tilbage til en tre dage lang afslutning med oprydning, opsamling og afskedsfest på programmet. I dag spredes de 18 elever igen for alle vinde.

– De er kommet tilbage for at tage afsked, siger en lærer over frokosten i spisesalen.


Fremtiden er usikker

Tre af de fem hjemsendte lærere har sammen med forstander Niels Glahn haft tæt kontakt med eleverne i ugens løb, men erkender samtidig, at coronanedlukningen har gjort elevgruppen til en særdeles selvkørende enhed.

– De nåede at etablere et stærkt fællesskab i de otte uger, der gik, inden de blev sendt hjem. De har stort set beskæftiget sig selv, og det har stillet krav til os lærere på et højere niveau, fortæller keramiklærer Simon Lund Koefoed, der har været tilbage på højskolen, siden den nye forstander tiltrådte for en måned siden.

Det samme gælder billedkunstlærer Lene Degett og Rikke Lehrskov Andersen, der leder højskolens smykkeværksted.

De tre lærere blev sammen med skolens øvrige lærere afskediget kort efter coronakrisens udbrud, men deres kontrakter udløber først den 30. september.


Indtil videre er lærergruppens fremtid usikker. Niels Glahn oplyser, at Bornholms Højskoles bestyrelse har besluttet at tage en tænkepause i forhold til højskolens fremtid.

– Vi tager en snak i bestyrelsen om højskolens profil efter sommerferien. Jeg er sikker på, at vi finder på noget godt, siger Niels Glahn, der overtog ledelsen efter Allan Gardersøe i begyndelsen af maj.

På grund af usikkerheden omkring coronaens effekt besluttede bestyrelsen allerede i foråret at droppe efterårets lange kurser og udelukkende udbyde korte kurser i resten af 2020.


 
Jeg vil gerne fremhæve
det gode frem for det negative