Etape Bornholm får hvert år produceret et stort antal t-shirts til de mange deltagere i det fem dage lange etapeløb. Arkivfoto: Allan Rieck

Ellers var de endt på Bofa: Etapeløbere får t-shirt fra sidste år

Næste år får løberne i Etape Bornholm en t-shirt med påskriften “Etape Bornholm 2020”. Forklaringen er, at Viking Atletik ligger inde med 3.000 kortærmede trøjer til det, der skulle have været årets udgave af etapeløbet, men som er aflyst på grund af corona. I stedet for at blive kørt på Bofa bliver de givet til deltagerne næste år.

Formand Claus Clausen fortæller, at trøjerne har en værdi på over 200.000 kroner.

– Man kan få det refunderet via en hjælpepakke, men jeg kan ikke få mig selv til at smide så stor en stak tøj væk efterfølgende. Så til næste år får alle deltagerne en t-shirt med 2020 på. Det håber vi, alle accepterer, ikke mindst af hensyn til miljøet, lyder det fra Claus Clausen.

Der er ikke noget at rafle om. Havde Viking Atletik taget imod godtgørelse fra en hjælpepakke, skulle trøjerne efterfølgende destrueres, forklarer atletikformanden.

– Det er jo en enorm ressource, der ellers skulle være kørt på Bofa, fortæller han.

Det samme gælder i øvrigt de medaljer, som Viking Atletik har fået lavet til årets løb, og som klubben sælger i en støtteindsamling.