Kommunens lokaler på Ullasvej. Foto: Berit Hvassum

Kommunen laver ny genåbningsplan: Ikke alt er normalt på mandag

Kommunens ledelse er gået i gang med at se på, hvad regeringens nye udmeldinger om genåbningens fase 3 giver af muligheder. Kommunen forventer at være klar med en plan i løbet af nogle dage. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Som et led i genåbningen udvides blandt andet den fysiske tilstedeværelse i den offentlige sektor. Fra mandag den 15. juni kan offentligt ansatte vende tilbage på arbejde i Region Hovedstaden og Region Sjælland – noget, som tidligere har været muligt i Region Nordjylland, Region Syddanmark og Region Midtjylland.

– Konkret betyder det, at der åbnes mulighed for, at flere af vores administrative medarbejdere kan vende fysisk tilbage på arbejdspladsen, lyder det fra kommunen.

– Der bliver samtidig opfordret til, at vi så vidt muligt fortsat anvender hjemmearbejde i relevant omfang og benytter os af forskudte mødetider, oplyser Bornholms Regionskommune.

Der er også kommet nye muligheder for besøg hos ældre på plejecentre og svage borgere på botilbud. Her er kommunen også i gang med at kigge på løsninger men afventer specifikke retningslinjer fra de centrale myndigheder. Aktuelt er mange af kommunens ansatte, blandt andet rengøringspersonalet, sat til at løse andre opgaver, end de plejer på eksempelvis skoler og dagtilbud, og det skal skal der tages højde for i den nye planlægning, fortæller kommunen.

– Uanset hvilke løsninger vi kommer frem til, så vil der blive tale om en gradvis tilbagevenden i et tempo, der er ansvarligt og tilpasset hele kommunen. Der bliver altså ikke tale om, at alt åbnes og vil være som normalt fra på mandag, siger kommunaldirektør Johannes Nilsson ifølge pressemeddelelsen.