Den forholdsvis nye haslebo Tomas Nielsen fik en god snak med Øjvind Hesselager om børn med særlige udfordringer. Foto: Jens-Erik Larsen

Bornholms Tidendes chefredaktør på tur med campingvognen: Avisen fik en orientering

TURNÉ

– Handler det om roser eller orientering? spurgte André Jensen og fortsatte:

– Det undrer mig lidt, at fyrtårnet i Rønne også var i mandagsavisen. I havde det samme med i lørdags, og det fyldte en halv side. Og så har I for mange sider, der udfyldes med store billeder.

Så var vi ligesom i gang i det herlige solskin ved røgerierne i Hasle. Her var den lokale læserbrevskribent André Jensen en af dem, der dukkede op for at møde Bornholms Tidendes forholdsvis nye chefredaktør Øjvind Hesselager. Chefen er i denne uge med fotograf og journalist ude med Tidendes lille campingvogn for at møde læsere. Tirsdag var turen kommet til Hasle, hvor gæsterne blev budt på kaffe og borgmesterstang.

André Jensen erklærede sig enig med en læserbrevskriver fra i mandags: Vi skal have Livets gang i Lidenlund tilbage i avisen. Øjvind Hesselager konstaterede, at der skal være noget for enhver i avisen, men at det er meget forskelligt, hvad der er vigtigt for den enkelte. Og desværre. Det er slut med Lidenlund, der ikke længere udgives fra forlaget.

Der skal graves mere

Gert Ipsen havde noget på sinde:

– Jeg kunne godt tænke mig, at I gravede lidt, så I en gang imellem fortalte os noget mere…

– Er der for eksempel logik i at sende affald over og samtidig købe flis fra østlande? Og græsklipningen, som der er sparet på. Vi er tilbøjelige til at sige, at noget ikke ser godt ud for turisterne. Men vi andre bor her i 12 måneder om året, sagde Gert Ipsen.

Ejendomsmæglerne Ole W. Kok-Hansen og Martin Kok-Hansen kom forbi – sidstnævnte efter at have overdraget et hus i Hasle. Der er godt gang i salget i byen.

Deltidsbornholmerne Lis Heiner Mortensen og Ole Schjelde var der, Mikael Vang kom med sit store kamera, på vej ud i skoven for at finde gode motiver, Anna Baunsgaard hilste på, ligesom Tidendes tidligere direktør, hasleboen Bjarne S. Pedersen, Poul Steen Larsen fra Muleby, Hasle Bytings formand Kaj Erik Mortensen og næstformand for Autismeforeningen på Bornholm, Tomas Nielsen. Sidstnævnte for at sige, at det er vigtigt at være med til at holde politikerne på sporet, når de siger, at de vil gøre noget for børn med særlige udfordringer.

Et hold kvinder ude at motionere med instruktør Karen-Margrethe Hansen Bager i spidsen kom og hilste på chefredaktør Øjvind Hesselager. Til højre er det Kaj Erik Mortensen og Ole Schjelde. Foto: Jens-Erik Larsen

Et hold kvinder

Der blev talt om siloen i Hasle, helikopter, måger og råger, lange artikler, lokalstof…

Til slut kom 11 kvinder i motionstøj forbi. De var ude for at holde “hjernen frisk med naturtræning”. Mere om det en anden dag.

Chefredaktørens turné fortsætter onsdag eftermiddag i Svaneke.