Bornfondo-løbet i september bliver ikke til noget på grund af coronarestriktionerne. Foto: Jens-Erik Larsen

Stor cykelbegivenhed melder sig i rækken af aflysninger

Coronakrisen har ført til aflysninger af stort set samtlige store idrætsarrangementer på Bornholm denne sommer - og nu har også et stort motionscykelløb smidt håndklædet i ringen.

Coronakrisen har ført til aflysninger af stort set samtlige store idrætsarrangementer på Bornholm denne sommer – og nu har også motionscykelløbet Bornfondo smidt håndklædet i ringen. 2020-løbet, der skulle have fundet sted i weekenden 12.-13. september bliver ikke til noget.

– Vi må desværre konstatere. at det ikke er muligt at afvikle Bornfondo under de retningslinier, som vi er pålagt at følge. Rammerne er så stramme, at det ikke længere er realistisk at afvikle løbet i 2020, skriver løbsarrangør Jesper Kraul Jensen på løbets hjemmeside.

Dermed hentyder han til Danmarks Cykle Unions strike regler for afvikling af cykelløb, som fornylig også førte til, at DM i holdløb på Bornholm måtte aflyses.

Det store problem er, at rytterne skal køre flere omgange på den samme rute i søndagens bjergløb omkring Gudhjem. Det kan føre til ophobning af ryttere flere steder undervejs, og det er ikke tilladt ifølge de gældende coronarestriktioner.

De samme problemer kan ikke opstå på lørdagens enkeltstartsrute mellem Vang og Hammeren Fyr, men det kan ikke realistisk kun at gennemføre halvdelen af løbet, da langt de fleste af deltagerne kommer tilrejsende fra den øvrige del af Danmark

– Vi beklager meget, men håber, at alle har forståelse for denne situation, lyder det fra Jesper Kraul Jensen.

De allerede tilmeldte deltagere i 2020-løbet vil blive overflyttet til løbet i 2021, alternativt tilbudt tilbagebetaling. Datoen for næste års løb er endnu ikke fastsat, men meldes ud snarest muligt.