Fredag aften klokken 20 slår Skt. Nicolai Kirke dørene op for publikum, som har lyst til at høre fire musikere fra DR Symfoniorkestrets på et kammermusikalsk plan. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Rønnes lange valg: Først var det 12. maj. Så var det 9. juni. Nu er det 18. august

KIRKE

Først var det 12. maj. Så var det 9. juni. Nu er det 18. august, Rønne Menighedsråd inviterer til det orienteringsmøde, som skyder årets valg til samme menighedsråd i gang.

På mødet i Præstegårdsladen i Pistolstræde vil rådet orientere om sit arbejdet i indeværende valgperiode og om det kommende menighedsråds opgaver. Der vil også være en drøftelse af visioner, ønsker og ideer til fremtiden samt blive orienteret om datoer og regler for opstilling og valgforsamling.

Selve valghandlingen foregår på en valgforsamling tirsdag den 15. september i Præstegårdsladen. Eventuelle kandidater præsenterer sig, der er mulighed for debat, og der gennemføres en skriftlig afstemning blandt de opstillede kandidater. Resultatet af afstemningen afgør, hvem der er valgt til menighedsrådet. Hvis der efterfølgende indleveres en liste med kandidater og stillere, udløser det et afstemningsvalg.

En slags bestyrelse

Menighedsrådet har flere gange forsøgt at gøre opmærksom på orienteringsmødet og valget, blandt andet i den seneste udgave af sognebladet Skt. Nicolai-Nyt, hvor formand Johnny Winther Holbech fortæller, hvordan menighed og menighedsråd hænger sammen.

Ifølge ham kan man sammenligne menigheden med en forening og menighedsrådet med en bestyrelse. I Rønne Sogn var der pr. 1. januar 9.025 medlemmer af folkekirken. Af dem skal 14 hvert fjerde år vælges til menighedsrådet.

Rådet, eller bestyrelsen om man vil, organiserer sig i udvalg, der blandt andet håndterer økonomi, personale og musik. Det giver ifølge Johnny Winther Holbech rig mulighed for, at man som menighedsrådsmedlem kan engagere sig i arbejdsopgaverne efter interesse.