Louise Pescettini, Sus Anker og Jacob Pescettini fra Palivargruppen foran Palivaren. Eget foto

Danmarks (måske) mindste udstillingssted er blevet malet – og byder igen på kunst

KULTUR

Danmarks mindste udstillingssted må formodes at være det lille træhus for enden af Gaden på Christiansø – og det udstiller nu på 17. år værker af kunstnere fra blandt andet Bornholm og Christiansø, oplyser Palivargruppen, som består af Louise og Jacob Pescettini, Lone Schiøtz og Sus Anker, i en pressemeddelelse.

Gruppens medlemmer er enten selv udøvende kunstnere fra fortrinsvis Ertholmene og Bornholm eller kunstinteresserede beboere, og den har atter sammensat en udstillingsrække til sommerperioden.

Oprindeligt var det lille træhus en karantænestation på en gangbro i Nordhavnen, hvor øens læge modtog mistænkelige skibes besætninger for at undersøge deres sundhedstilstand, idet den asiatiske kolera nærmede sig de danske kyster. Danmark undgik dog pesten i 1830-årene.

Træhuset kaldte man et “parloi”, et samtalerum, men i folkemunde blev det hurtigt til palivar.

Da Ertholmene blev nedlagt som søfæstning i 1855, blev træhuset flyttet til sin nuværende placering.

I 1946 fik billedkunstneren, musikeren og digteren Henning Køie lejekontrakt på den lille træhytte og indrettede den til kunstbod. Her solgte han gennem mange år sine egne akvareller, tegninger, postkort, smykker og grammofonplader med mere.

Sus Anker og Louise Pescettini giver Palivaren en kærlig hånd. Eget foto

Udstillerne

Årets udstillere viser maleri, tegning, akvarel, foto, serigrafi, illustration og grafik. De er:

Chang II Lykke Kim, Jon Skræntskov, Dan Ræder Knudsen, Lene Degett, Ulla Stigfeldt, Cathrin Peterslund/Sofie Louise Dam, Signe Koefoed, Yumeno Goma og Nao Oshima samt Claus Rye.

Udstillingerne begynder den 21. juni og sidste udstilling slutter 22. august.

Der er åbent hver dag klokken 11-15.