Foto: Berit Hvassum

Teaterforeningen beklager: Gadeteater er aflyst

Teaterforeningen Bornholm har aflyst Bornholms Internationale Gadeteaterfestival 2020, som skulle have fundet sted i dagene 23.–26. juli.

Foreningen ærgrer sig over at skulle aflyse. Man har længe afventet myndighedernes udmeldinger og håbet på lempelser:

– Vi må nu erkende, at med de givne retningslinjer, bliver det ikke muligt at skabe den 10 års festival med alt, hvad vi ønskede af aktiviteter og interaktion mellem teatergrupper og publikum, som vi kunne ønske. Denne 10 års festival skulle være noget særligt, og det kan den desværre ikke blive under de givne omstændigheder, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Foreningen havde modtaget afbud fra to udenlandske teatergrupper, og man erkender, at det ville være svært at få de øvrige internationale grupper til Bornholm.

– Vi må erkende, at festivalen vil komme til at mangle så mange elementer af det planlagte program, at det ikke vil være tilfredsstillende, skriver foreningen.

Man nævner blandt andet gældende retningslinjer for et siddende publikum i et indhegnet eller afspærret område, og den manglende tætte kontakt mellem kunstnere og publikum på gader og stræder.

Jubilæumsfestival i 2021

Teaterforeningen Bornholm satser i stedet på en jubilæumsfestival i dagene 22.-25. juli 2021.

– Vi vil om et år skabe den 10 års festival, vi har drømt om med et fantastisk program, hvor vi vil invitere alle de grupper, som skulle have været med i år samt flere til. Vi er så privilegeret, at mange fonde og sponsorer samt regionskommunen står bag festivalen. Vi håber og tror, at vi i 2021 vil få den samme fantastiske opbakning, skriver Kirsten Mortensen, Lene Koefoed, Sanne Prag og Jette Glavind Pedersen fra teaterforeningen.