Mor og søn, Liselotte Witt og Daniel Benzon, ejer virksomheden på Sverigesvej 6, hvor man som en anden nyhed har lejet et areal udenfor og opstillet pallemøbler. Foto: Berit Hvassum

Afløseren for bolsjekogeriet på Sverigesvej er klar: Flæskestegssandwich året rundt

Der sættes hylder og lamper op, maleren kommer for lige at friske lidt op et par steder, og samtidig skal der ryddes op og gøres rent. Fredag formiddag er flere personer i sving i det tidligere bolsjekogeri på Sverigesvej i Allinge.

Der er travlt med at få det hele på plads inden receptionen senere på dagen. Eller rettere sagt: Få det vigtigste på plads. For det hele når man ikke, erkender Daniel Benzon, der ejer virksomheden sammen med sin mor, Liselotte Witt. Blandt andet facadeskiltet, der fortæller lidt om virkomhedens nye koncept, er stadig på vej.

– Min mor åbnede i 2012 et bolsjekogeri i butikken her, og min kone Sascha og jeg kom efterhånden med i foretagendet. Men så brækkede mor kravebenet og kunne ikke længere holde til det hårde fysiske arbejde med bolsjemassen. Vi har til Folkemødet rykket ud på terrassen og har lavet flæskestegssandwicher. Det har været en stor succes, og folk har spurgt, om vi ikke kunne sælge sandwicher hele året. Så det var nærliggende at gå i gang med det, nu hvor vi ikke længere skal lave bolsjer, fortæller Daniel Benzon om det nye koncept.

Forsøger med helårsåbent

“Det Griser” kommer der til at stå på fornævnte skilt, og det dækker over, at der ud over sandwicherne kommer andre retter på menukortet med svinekød som hovedingrediens. Pølser for eksempel, men også mere utraditionelle ting som stegt flæsk som pomfritter med persillesovs, og uden kartofler.

– Vi vil gerne være med til at skabe liv i Allinge hele året, og vi prøver at give det et skud i vintersæsonen med at holde åbent i weekenden, siger Daniel Benzon.

En række tiltag skal gøre Sverigesvej-området, den nordvestlige side af havnen, mere attraktiv. Terrassen blev lavet for nogle år siden, og nu har familien lejet et område ude foran af kommunen. Der er stillet pallemøbler op, og man er i dialog med kommunen om at kunne udvide området yderligere, og man håber også at få etableret en badebro ud mod havsiden.

– Vi er mange forretningsdrivende heromme, som godt tænke os, at folk blev opmærksomme på, at vi er her, siger Daniel Benzon.

Har en madvogn

Den familiedrevne virksomhed rummer også en madvogn:

– Vi har været meget ovre med vores foodtruck. Vi har været på Ringsted Festival, i Herning Messecenter, og til fodboldkampe i Brøndby fem-seks gange. Vi har haft rigtig meget lave ovre. Vi havde derfor bestilt en ny vogn til i år, fordi vi havde så mange bestillinger. Så kom coronaen, og det hele blev aflyst. Men nu begynder man at booke os igen, fortæller Liselotte Witt om den del af forretningen.

Men lige nu og her handler det først og fremmest om at få gang i cafeen på Sverigesvej. Der vil som det fremgår af facaden fortsat være is og kaffebar, og vil man købe mad, skal man indenfor.

“Det Griser” ligger lige midt i “folkemødeland”, og man åbner få dage før Folkemødet skulle have fundet sted:

– Vi overlever nok. På en måde er det også rart, at vi får lov til at starte op i vores eget tempo i stedet for, at der var kommet 100.000 mennesker i næste uge, siger Daniel Benzon.

 

Der knokles lige op til fredagens reception med at gøre “Det Griser” klar til åbning. Foto: Berit Hvassum