På Søndre Landevej lidt vest for Vingården Lille Gadegård i Pedersker, er der tydelige spor i asfalten af bremsespor. Foto: Berit Hvassum

Tegn på vej’n er tegn på … fartbøller

Lange strækninger med bremsespor på tværs af vejen tyder på, at nogen har været ude at brænde dæk af i pinsen.

Det markante aftryk af brændt gummi præger i disse dage på Sdr. Landevej strækningen mellem Boderne og Brogård, og igen umiddelbart før Vingården i Pedersker. Derudover er der tydelige bremsespor af samme slingrende karakter i Almindingen og på Rønnevej mellem Aakirkeby og Lobbæk.

Det er utroligt,
at de ikke er
kommet galt
afsted endnu.
Beboer på
Grammegårdsvej

Politiet har ikke modtaget opkald om fartbøller i pinsen, men en lokal beboer på Grammegårdsvej fortæller, at der indtil for tre år siden var lokal tradition for, at unge mænd mødtes på rastepladsen på Grammegårdsvej klokken 20 hver fredag i sommerperioden.

– Så kørte de dørtræk og spillede høj musik, fortæller kvinden, som ikke vil stå frem med navn.

Hun og hendes mand har tilbragt mangt en fredag aften på terrassen til lyden af dunkende hiphopmusik og motorlarm i de 40 år, de har boet ud til Grammegårdsvej – og en enkelt gang blev fredagsræset garneret af lyden af et eksploderende bildæk.

– Jeg kan huske, at de parkerede i begge sider af vejen og spærrede for bussen og indkørslerne, så vores naboer ikke kunne komme hjem. 30-40 biler kørte om kap, to og to, i hver sin vejbane. De kaldte det “Striben”, fortæller kvinden.

Farten kom også noget op over de tilladte 80 kilometer i timen, siger hun, og for tre år siden kom politiet og bremsede løjerne.

– Jeg tror, det var buschaufføren, der ringede, siger kvinden, som ikke ved, om denne weekends bremsespor er et tegn på, at traditionen er ved at vende tilbage, eller om der er tale om en enlig svale.

– Men det er under alle omstændigheder en dum måde at opføre sig på. Det er utroligt, at de ikke er kommet galt afsted endnu.