M/S Thor i Gudhjem Havn. Foto: Berit Hvassum.

M/S Thor bliver midlertidig skibscafé

Gudhjeminstitutionen M/S Thor vil midlertidigt blive lavet om til skibscafé i Gudhjem Havn. Det oplyser ejer af skibet og Lehnsgaard Rederi, Søren Danig, på M/S Thors facebookside.

Tiltaget kommer ovenpå en strid med Bornholms Politi, hvor M/S Thor fortsat har forbud mod at sejle trods landets genåbning efter coronakrisen. Skibet, der står for sightseeing med sejllads mellem Gudhjem og Helligdomsklipperne, er nemlig blevet kategoriseret som et arrangement af politiet.

Søren Danig risikerer risikerer derfor en bøde, hvis han sejler med passagerer på M/S Thor, før forsamlingsantallet hæves til mere end 10 personer. Søren Danig har tidligere udtalt til Bornholms Tidende, at han stiller sig udforstående overfor meldingen – og at han selv betragter sin virksomhed som rutesejlads. Med udsigten til bøder bliver skibet dog i havn lidt endnu og for at imødekomme lidt af den tabte indtjening, har man altså nu tænkt i kreative løsninger.

Åbningen er planlagt til den 3. juni fra kl. 14.30, hvor man vil kunne købe kaffe og sodavand.