Det var kun i juni at, Lasse Dalén Andersen, blev modtaget som ny skoleleder for Svaneke Friskole. Nu forlader han skolen igen. Foto: Berit Hvassum.

Højlydt velkommen til Svanekes ny skoleleder

En nøgle af de helt store blev betroet Lasse Dalén Andersen, da han tirsdag blev budt velkommen som ny skoleleder for Svaneke Friskole.

Nøglen blev overdraget af viceskoleleder Allan Bahn Sørensen, der har været konstitueret skoleleder, siden Mathilde Lissau efter eget ønske fratrådte som skoleleder i slutningen af februar.

Med nøglen videregav han ansvaret til den nyansatte skoleleder.

Det var med en meget lang arm den nye skoleleder modtog nøglen.

– Jeg ville næsten ikke tage nøglen, for vi skal gøre tingene sammen er på skolen, fastslog Lasse Dalén Andersen.

Foto: Berit Hvassum

Til børnene i skolegården kunne han fortælle, at han har takket ja til jobbet på skolen i Svaneke af en meget vigtig grund:

– Fordi I bor det bedste sted i hele Danmark, og skulle vi så se at få lavet verdens bedste skole, var den første melding fra den ny skoleleder.

Allan Bahn Sørensen blev takket for sin indsats som konstitueret skoleleder med både tale og blomster, og den nye skoleleder blev modtaget med et “velkommen” så højt, at det kunne høres over halvdelen af Svaneke og fik turister på cykel til at stoppe op for at se, hvad der gik for sig.

Lasse Dalén Andersen er uddannet lærer, samt cand. pæd. i pædagogisk psykologi med speciale i ledelse og netop flyttet til Bornholm fra et job som leder af en teknisk skole i Ghana, og tidligere som afdelingsleder i Børneby Glesborg i Norddjurs Kommune.

Og så har han bornholmske aner, kunne han fortælle børnene:

– Min oldefar blev født i Allinge. Han havde 12 søskende og var stenhugger. Derfor var det også helt passende og dejligt, at Lasse Dalén Andersen selv er blevet budt “velkommen hjem”, nu hvor han selv er landet på øen, fortalte han.

Velkomstfesten blev afsluttet med is til hele skolen.