Høiers Iscafe skifter ejer. Foto: Berit Hvassum.

Høiers Iscafé solgt til lokal erhvervsmand: Vil lave gourmetmad til cafépriser

Mandag den 1. juni overtog den lokale erhvervsmand Michael Møller Høiers Iscafé på Allinge Havn fra den mangeårige ejer Mette Svendsen.

Erhvervsmanden investerede tidligere i år i Patrick Hülts vinbar Râzâpâz på Laksetorvet i Rønne, og han har netop købt Gudhjem Mølle, der skal laves om til restaurant. Planen er, at Høiers Iscafé skal indgå i en form for trio med de to andre restauranter.

– På Høiers vil vi udvide konceptet med restaurant med gourmetmad til cafépriser. Grundstammen for alle tre restauranter bliver den slags mad, man ser på Râzâpâz – men stadig med oplevelsen af tre forskellige restauranter, siger Michael Møller, der fortæller, at man på grund af tidspres udskyder en reel åbningsreception til efteråret. Ændringerne på stedet vil foregå løbende frem mod højsæsonen, og Michael Møller planlægger at ansætte 12 nye medarbejdere. Han har desuden hentet den lokale Sandvig-pige Liane Kjær ind som daglig leder. Hun har tidligere drevet Hector’s Café og Restaurant, og er vokset op i hotel- og restaurationsbrachen med forældre, der ejer Hotel Hammersø. Det er dermed også erfarne hænder, der kommer til at stå for den daglige drift, og Liane Kjær glæder sig til at komme i gang.

– Det er gået uhyre hurtigt, vi fik nøglerne mandag og vil forsøge at lave ændringer løbende de næste par uger, samtidig med at vi holder åbent. Men det er et spændende projekt, og jeg tager alt, hvad jeg overhovedet har af erfaring med til at få skabt en hyggelig intim restaurant, siger Liane Kjær, der desuden understreger, at planen er at videreføre Høiers som helårsåbent.

Nyt eventyr for tidligere ejer

Mette Svendsen, der har ejet Høiers Iscafé siden 2013, vil dog stadig være et kendt ansigt på stedet henover sæsonen.

Hun vil nemlig fortsætte som medarbejder frem til, at hun går på barsel efter sommer.

Hun ser tilbage på en række gode år som ejer.

– Det har været vildt, jeg har helt klart lært en masse ting om både det at drive forretning men også om mig selv. Jeg fortryder intet, men tiden er inde til noget andet nu, siger Mette Svendsen, der står på nippet til at blive mor for første gang.

Den 37-årige restauratør har længe haft et brændende ønske om at blive mor, og har været igennem syv fertilitetsbehandlinger, hvoraf den sidste par frugt. Forude venter derfor også et nyt eventyr som alenemor, hvor Mette Svendsen har termin d. 1.september. Hun ved endnu ikke, hvad tiden efter barslen vil bringe.

– Jeg har altid arbejdet inde for den restaurationsbranche, så jeg vil nok gerne tilbage på en eller anden måde. Men nu bliver rollen som mor min førstprioritet, siger Mette Svendsen.