Arkivfoto: Berit Hvassum

Campylobacter: Fødevarestyrelsen venter på interviews med patienter

Fødevarestyrelsen har onsdag morgen holdt møde med Statens Serum Institut, Bornholms Hospital og DTU Fødevareinstituttet om campylobacter-udbruddet på Bornholm. Myndighederne har endnu ikke identificeret, hvad de mange sygdomsramte bornholmere har indtaget.

Efter mødet giver beredskabschef i Fødevarestyrelsen, Nikolas Kühn Hove, denne status:

“Fødevarestyrelsen har fra sundhedsmyndighederne endnu ikke fået oplysninger om, hvad de forbrugere, der desværre er blevet syge, har spist. Det er afgørende for vores videre efterforskning, at forbrugere, der har været syge, først bliver interviewet om, hvad de har spist i dagene op til sygdom. Det er er derfor for tidligt at sige noget om en mulig kilde til det, som vi betragter som et udbrud af campylobacter på Bornholm,” skriver beredskabschefen i en mail til Bornholms Tidende.

På Bornholms Hospital og hos de praktiserende læger fortsætter henvendelserne fra personer med maveonde og feber med at strømme ind, oplyser hospitalets kommunikationsmedarbejder.

Onsdag formiddag har otte-ti personer med tarminfektionen været indlagt på en af hospitalets afdelinger.