Sortstrubet Sibirisk Bynkefugl på Christiansø, en han i klare forårsfarver. Foto: Anton Herrig Liebermann

Fuglefolk jubler på Christiansø: Det er en Bynkefugl!

De knap 30 fuglekiggere, der havde valgt at udleve deres hobby på Ertholmene i og omkring Pinsen, fik fantastiske oplevelse med sig hjem, oplyser naturvejleder og turismekoordinator på Christiansø Hans Ole Matthiesen i en pressemeddelelse.

Det er blot
anden gang,
der er udtaget
DNA fra denne
sjældne art

Lige inden weekenden opdagede en af fuglekiggerne nemlig den yderst sjældne Sortstrubede Sibiriske Bynkefugl i Rantzaus Bastion.

Senere på dagen blev den fanget og ringmærket, og med en speciel tilladelse fik man lov til at tage et lille klip af en halefjer. Med klippet kan man nemlig afgøre, om det er den sibiriske eller den japanske udgave af arten, man fik fanget.

Det er blot anden gang, der er udtaget DNA fra denne sjældne art, så om et par uger kan man afgøre sensationens størrelse.

Mandag meldte den kendte tv-mand Sebastian Klein om en lille brun fugl. Med støtte fra de øvrige fuglekiggere lykkedes det at genfinde fuglen, der blot blev det tredje fund af Lille Gulbug på Ertholmene. Det var blot ottende gang, denne art er set i Danmark.

Med østenvind i vejrudsigterne er der store chancer for, at der dukker endnu et par sjove fugle op de næste dage, forudser naturvejleder Hans Ole Matthiesen, som desuden glæder sig over, at se så mange fuglefolk på Ertholmene.

Lille Gulbug syner ikke af meget, men er yderst sjælden i Danmark – her er den på Christiansø. Foto: Anton Herrig Liebermann