Bryggeriet Penyllan i Tejn er et af 11 lokale steder, som Politiken Mad fremhæver på en kort over Smagen af Danmark. Arkivfoto: Berit Hvassum

Bornholm markerer sig på smagens danmarkskort

Magasinet Politiken Mad har udvalgt nogle af landets bedste gårdbutikker, stalddørssalg, bryggerier og frugtplantager på et danmarkskort, som er lige til at tage med i bilen, når hele familien Danmark formentlig tager på sommerferie herhjemme på grund af corona.

Danmark har en
stor rigdom af avlere
og producenter
Mette Mølbak,
Politiken Mad

Af 79 fremhævede steder ligger 11 på Bornholm.

– Danmark har en stor rigdom af avlere og producenter, der arbejder hårdt for at dyrke grøntsager på en særlig jordbund eller fremavle særlige smagsoplevelser. Landet er fyldt med mange ildsjæle, der beriger vores madkultur, siger chefredaktør Mette Mølbak fra Politiken Mad i en pressemeddelelse.

Politiken Mad er et magasin, der udkommer 11 gange om året.

Som følge af rejserestriktioner på grund af corona forudser hun, at mange er nødt til at holde ferie inden for landets grænser, hvilket giver endnu bedre muligheder for at smage på Danmark.

– De penge, vi ikke bruger på klimabelastende flybilletter, kan vi i stedet bruge på at købe råvarer og madprodukter, der sparker døren ind til helt nye smagsoplevelser og beriger os på en helt ny måde. Det her er vores mulighed for at smage et helt nyt Danmark, siger Mette Mølbak.

Dagbladet Politikens abonnenter har modtaget kortet sammen med avisen. Derudover har avisens digitale abonnenter adgang til det.

Smag på Bornholm

 

Politiken Mads danmarkskort er inddelt i otte kategorier, og Bornholm er repræsenteret i seks af disse.

• Is og mejeri
Karamelkompagniet
Kalas Bornholm
Bech Chokolade

• Vin, saft, øl og kaffe
Bryggeriet Penyllan
Âvijll Cider

• Bageri og mel
Bornholms Valsemølle
Johannes Dam & Søn

• Gårdbutik
Svaneke Købmandshandel
Torvehal Bornholm

• Ost
Lykkelund Gedemejeri

• Kød og charcuteri
Hallegaard