Svanerede på Gudhjem Havn fik trist skæbne

Svanerede på Gudhjem Havn fik trist skæbne
Svanemor ruger på sine fire æg. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 1. JUN 2020 • 10:07
Af:
marie-hofman
| ABONNENT
1. JUN 2020 • 10:07
Den utraditionelle svanerede på Gudhjem Havn er desværre skyllet bort i havet. Sådan lyder den triste melding fra Jørgen Koefoed fra Gudhjem, der for tre uger siden opdagede svanereden.

– Jeg opdagede søndag, at reden var væk, og jeg kan nu se svanemor og far gå forvildet rundt og lede efter reden - en tragedie, siger Jørgen Kofoed, der mener, at reden må være skyllet bort lørdag aften efter en kraftig vind har fået vandstanden til at stige ved havnen.

Bornholms Tidende har tidligere skrevet om den noget utraditionelle svanerede, der var blevet lagt på Gudhjem Havn.

Her havde svanemor bygget sin rede lige op af den høje vejkant, der adskiller hav og klippesten fra vejen ved busholdepladsen. Et usædvanligt syn fordi Gudhjem havn kraftige turiststrøm i foråret og sommeren ikke efterlader meget ro til svanerne.

Men på grund af stilheden under coronakrisen, har svanerne altså haft fred til at redebygge helt tæt på byen. Jørgen Koefoed havde forventet at æggene, der i alt talte seks, ville udklække henover pinsen. Og det var da også lige oppe over før, at Gudhjem fik sit eget kuld ællinger.

– Jeg kunne se revner i æggene lørdag, så de var lige ved at udklække, siger en ærgerlig Jørgen Koefoed, der har fulgt svanereden tæt de seneste uger.