Rigmor Nielsen, standerlampe fra Søholm. Vurdering: 15.000-18.000 kroner. Foto: Bruun Rasmussen

Nu har Søholm-lamperne ramt de internationale auktioner – og de koster kassen

For en god håndfuld år siden kunne man købe dem for nogle hundrede kroner. I dag koster de flere tusinde.

Det handler om de koniske standerlamper, som er produceret hos den bornholmske keramikvirksomhed Søholm i 1960’erne. De har en base af keramik og et stel af messing. Og de står fint ved siden af eksempelvis de danskdesignede teakmøbler, som også har oplevet en stor opblomstring i populariteten og de seneste opnået skyhøje priser på auktionerne

Nu spænder auktionshuset Bruun Rasmussen skruen en anelse mere for Søholm-lamperne, når et par eksemplarer designet af Rigmor Nielsen er med på den internationale auktion i Bredgade i København i juni.

Her er lamperne vurderet til 15.000-18.000 kroner – stykket.

Det er et ordentligt hop i forhold til for eksempel et hammerslag hos Lauritz.com fra 2015, hvor et eksemplar gik for 675 kroner. Sidste år fik Lauritz.com 4.000 kroner i hammerslag for en lampe, der ligeledes var designet af Rigmor Nielsen.

Foto: Bruun Rasmussen

Find de to lamper hos Bruun Rasmussen her.