Godt gang i salget af vinterens teaterbilletter

Godt gang i salget af vinterens teaterbilletter
| 1. JUN 2020 • 13:34
Af:
torben-oestergaard-moeller

1. JUN 2020 • 13:34
KULTUR

Teaterforeningen Bornholm har i år prøvet noget nyt. Nemlig at lade publikum selv bestille teaterbilletterne på nettet.

– Det har været med bævende hjerte og stor usikkerhed, fordi vi jo igennem alle årene selv har modtaget bestillingerne, fordelt dem og sendt dem ud til kunderne. Altså, meget stor service og til stor tilfredshed, skriver formanden for Teaterforeningen Bornholm, Jette Gland Pedersen, i en pressemeddelelse, som fortsætter:

– Men nu skal publikum selv købe teaterbilletterne, akkurat som man bestiller biografbilletter og teaterbilletter i København. Billetsalget til abonnenter startede den 11. maj, og det går heldigvis strygende, men der er også 20 forskellige forestillinger at vælge imellem samt en teaterrejse til Malmø.

Der er helt klart favoritter blandt forestillingerne, oplyser hun:

– Det er tydeligt Folketeatret "Emma ude af takt", som har den allerstørste interesse. Tæt på ligger operetten "Farinelli", som vi opfører to gange samt Folketeatrets Road Comedy "Eks-mænd" med Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard.

Vil man sikre sig billetter til de tre forestillinger, skal man altså ikke vente for længe, noterer teaterforeningsformanden, som dog også slår fast, at der jo er 17 andre forestillinger at vælge imellem. Blandt andre "Al Magt til folket", som Satiregruppen MAGT opfører i Musikhuzet.

Mange vil kende Satiregruppen fra talrige Folkemøder i Allinge, hvor den trak fulde huse.

En anden forestilling, som også opføres i Musikhuzet, er "Jagten på det gode menneske", som er musikteater om forfatterinden Karin Michaëlis med ny musik af Katinka, som også selv medvirker i forestillingen.

Derudover nævner Jette Gland Pedersen "Blinkende Lygter" – en dansk folkekomedie. Det er teaterversionen af filmen af samme navn med blandt andre Paw Henriksen i hovedrollen. Det Kongelige Teaters "Et tysk Liv" er dokumentarteater om Brunhilde Pomsel, som sad i førerbunkeren i Berlin, da sovjetiske tropper indtog byen. Forestillingen er med Kirsten Olesen i rollen, hvor vi møder fortiden og uvægerlig må stille spørgsmål om det tyske folks uvidenhed og passivitet under nazismen.

– En forestilling helt på linje med sidste års brag af en oplevelse med "Adressaten Ubekendt", noterer Jette Gland Pedersen.

Teaterforeningens brochure ligger allerede ude i mange bornholmske hjem, men derudover på biblioteket og i Vognporten på Rønne Theater, og på hjemmesiden kan man studere programmet og bestille billetter.

Indtil den 3. august er det muligt at bestille mindst tre forskellige forestillinger, så er man abonnent, men efter den dato gives løssalget fri. Det vil sige, at man kan købe billetter til blot en enkelt forestilling. Samtidig åbner billetsalget på Rønne Theater igen.