Kattevenner fik en digital hånd af politiet

DYRELIV

Bornholms Politi gjorde i forrige uge opmærksom på, at Katte på Bornholm har fælder stående på Rønne Havn.

“Kattefælder – er ikke altid af det onde. Organisationen ‘Katte på Bornholm’ tager sig af vilde katte på Bornholm, og har pt. i den forbindelse opsat fælder på Rønne Havn for at kunne fange og vaccinere kattene. Rør venligst ikke ved fælderne,” skrev politiet på Twitter.

Anledningen til, at politiet involverer sig, er ifølge foreningens forperson Rebecca Douglas Elleby, at nogen har misforstået hensigten med fælderne og kontaktet politiet. Det kan være sket, fordi Katte på Bornholm har fået nye fælder, hvor foreningens navn endnu ikke er sat på, fortæller hun.

Katte hører ikke til i skoven

Politiets tweet med den slet skjulte hentydning til kattesagen i Rønne blev udsendt samme dag som retsmødet med en mand, der havde indfanget syv katte og sat dem fri i skoven, fandt sted. Katte på Bornholm har fulgt sagen fra afstand gennem det seneste, og Rebecca Douglas Elleby har hverken meget at sige om katteindfangningen eller meget til overs for mandens påstand om, at der kun var vildkatte blandt kattene, der gik i fælden. Hun kender nemlig flere af katteejerne.

Kattene blev sat ud i Almindingen og Rø Plantage, og det hænder, at Katte på Bornholm har opgaver i skovene. Rebecca Douglas Elleby fortæller, at der findes vildtlevende katte i Almindingen, og hun kender for eksempel til en popublation af herreløse katte omkring Bolsterbjerg.

Flokke af skovkatte er dog ikke et naturlig og efterstræbelsesværdigt fænomen, fastslår forpersonen for Katte på Bornholm – foreningen som på Rønne Havn har behandlet over 100 killinger fra vildkattes kuld.

– Enhver vildtlevende kat i Danmark er en tamkat, siger Rebecca Douglas Elleby.