Horesta: Overnatningskrav presser hoteller

Horesta: Overnatningskrav presser hoteller
Benny Schou. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 31. MAJ 2020 • 15:30
Af:
marie-hofman
| ABONNENT
31. MAJ 2020 • 15:30
Hvor fredagens melding om grænseåbning mod Tyskland modtages med begejstring hos øens campingsteder og sommerhusudlejere, ser Benny Schou, formand for Horesta Bornholm og direktør for Hotel Balka Strand, mere dystert på den kommende sæson.

Regeringens krav for ophold af minimum seks dages varighed for turister, gør nemlig, at hotelbranchen nu kommer til at bløde bookinger, vurderer formanden.

– Udenlandske turister booker i gennemsnit ophold på to til tre dage på hotel. Det gælder sådan set hele sæsonen, og på grund af kravet om seks dage, mister vi nu de bookinger.

Så det er positivt for campingpladser og sommerhusområder, men ikke for os, siger Benny Schou. For sit eget hotel på Balka Strand, vurderer han, at man henover sæsonen vil miste godt 80 procent af de udenlandske - primært tyske - turister.

Samlet udgør de 60 procent af alle gæster. Og det bliver svært at udfylde hullet med danske turister, mener han.

– Jeg tror på, at vi kan kompensere lidt, men det bliver ikke nok. Vi kommer til at mange 40 procent af vores normale belægning i højsæsonen. Så når vi hen på eftersæsonen, hvor vores andel af udenlandske turister er langt større, og der ved vi jo endnu ikke noget, siger Benny Schou.

Dybt kritisabelt

Han betegner det som dybt kritisabelt, at regeringen ikke melder ud, hvor længe restriktionerne skal fortsætte.

– Vi ved ikke, hvor langt ud på sommeren, at kravet om seks dage kommer til at vare. Og så længe vi ikke kan få en udmelding, er der stadig mange tyske turister, der holder på deres bookinger. Det kan reelt kommer til at betyde, at de blokerer for danske turister, der ellers kunne være kommet, hvis tyskerne ikke får lov. Det er dybt kritisabelt, siger Benny Schou.

Formanden for brancheorganisation for hoteller og restauranter på Bornholm savner nu en køreklar plan for, hvilken slags sæson man skal forberede sig på i branchen.

– Vi har hele tiden efterlyst en samlet plan, og det har vi ikke engang fået endnu - hverken om forsamlingsforbuddet, eller de nye restriktionerne. Så vi sidder allesammen lidt på hænderne, siger Benny Schou.