Majbritt Tønnesen

Den nye direktør i Bornholms Boligselskab lægger iværksætterdrømmen på hylden

Dagens navn:

Den nye direktør i Bornholms Boligselskab per 1. juni Majbritt Tønnesen lægger iværksætterdrømmen på hylden og vender tilbage til et felt, hun arbejdede med tidligere i karrieren.

Hvad fik dig til at springe til hos Bornholms Boligselskab, da de søgte en ny direktør?

– Boliger har altid været et af mine interessefelter. Jeg synes, det var spændende at kunne være med til at præge boligmarkedet på Bornholm. Jobbet rummer både en masse økonomi og ledelse, og det er noget, jeg godt kan lide.

Er boligmarkedet noget, du tidligere har beskæftiget dig med?

– Ja, da jeg var i Nordea, sad jeg faktisk på boligområdet, og jeg havde at gøre med alt omkring byggeri på Bornholm. Når private skulle bygge til eller lave nybyggeri, var jeg inde over – både med det finansielle, men jeg hjalp også kunderne med at læse entreprisekontrakter igennem og sikrede, at alt var som aftalt.

De seneste år har du haft dit eget rådgivningsfirma. Er det vemodigt at lukke den?

– Det er det jo altid, men det er også en proces, jeg har været i. Faktisk begyndte jeg for et år siden at spekulere på, hvad jeg skulle gøre. At være alene kan nogle gange være en udfordring, og jeg har tænkt over, hvad der skal til, for at jeg bliver endnu mere glad for mit arbejde. Der har været mange gode snakke med kunder, men derfor kan man godt mangle den faglige sparring og deling af viden med andre.

Hvad har du fået ud af tiden som selvstændig?

– Jeg har fundet ud af en masse ting om mig selv; om hvad der giver mig energi, og hvad jeg brænder for. Og jeg har fundet ud af, at jeg godt kan klare mig selv og tjene mine egne penge. Det er ikke, fordi man ikke tjener sine egne penge som lønmodtager, men det er bare noget specielt at være selvstændig. I starten giver det noget frygt, men når man kommer ud over det, giver det ro, balance og frihed, fordi man bestemmer selv. Inden jeg blev selvstændig, blev jeg frarådet det af mange. Men det var en af de ting, jeg godt kunne tænke mig at prøve i mit arbejdsliv. Det skal siges, at jeg måske har det lidt i blodet, for jeg er en del af en iværksætterfamilie.

Tror du, man bliver mere risikovillig af at komme fra en familie af iværksættere?

– Det gør selvfølgelig noget, at jeg er vokset op i det miljø. Jeg var med min mor og far på arbejde og syntes, det var smaddersjovt. Min far solgte sytråd, og jeg kan huske engang, han kom hjem med bilen fuld af sytråd fra et konkursbo, og så skulle vi hjælpe med at dele sytråden op i farver. Og så og vi gik ellers ude på græsplænen og sorterede sytråden i en halvcirkel af forskellige kurve. Jeg var ti år og kunne sagtens være med. Ved at være fra sådan en familie lærer man at tage en risiko og ikke være bange – hvad er det værste, der kan ske?

Du voksede op på Sjælland. Hvad bragte dig til Bornholm?

– Min mand er bornholmer. Når man har små børn, er det et hektisk liv i København, og det var det også for 20 år siden. Der kan Bornholm nogle ting. Vi er et gear længere nede end københavnerne, og vi tænker nok lidt mere over glæderne ved livet, end når man er i hamsterhjulet i København.

Nu har du boet her siden 1998 og arbejdet med investeringer de seneste år. Har du mærket en øget interesse for at gøre forretninger på Bornholm?

– Ja, Bornholm har jo et helt andet brand i dag. Da jeg flyttede Bornholm i 1998, spurgte mange, hvad jeg dog skulle til Bornholm efter. Uden tvivl er det langt nemmere at få kapital til Bornholm end tidligere. Det er kun i de fem år, hvor jeg har været selvstændig, at jeg har prøvet at arbejde med alternative investeringer, og der har det været vildt i alle fem år.

I vores arkiv søgte jeg efter dig, og der fandt jeg en gammel løbereportage. Er løb din foretrukne fritidsinteresse og hvorfor?

Ja, det er det faktisk. Jeg begyndte at løbe i 2002, efter jeg havde fået mit andet barn. Det er dejligt, at man kan gøre det, når som helst, bare man har løbesko med. Nu er jeg medlem af Viking Atletik, og det gør, at man har et sammenhold. Løb kan både være socialt og individuelt, og begge dele har betydning for mig.

Majbritt Tønnesen

52 år
Opvokset i Ølstykke, flyttede til Bornholm for 22 år siden.
Bor i Rønne med sin mand, Carsten Andreasen.
Uddannet finansøkonom og med bankkarriere, inden hun blev selvstændig med sit eget firma, Kapital4You, der nu lukkes.
Var i 2004-05 forretningsfører i Bornholms Frie Idrætsskole, da skolen blev stiftet.