Feriepartner Bornholm jubler over grænseåbning: Vi får en bedre eftersæson i år

Feriepartner Bornholm jubler over grænseåbning:  Vi får en bedre eftersæson i år
Andreas Brandt-Andersson. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 30. MAJ 2020 • 11:35
Af:
marie-hofman
| ABONNENT
30. MAJ 2020 • 11:35
Hos Feriepartner Bornholm i Aakirkeby har man travlt lørdag formiddag. Men travlheden bliver modtaget med kyshånd, for efter regeringen i går kunne meddele, at landets grænser vil åbne mod Tyskland, Norge og Island fra d. 15 juni, er det, hvad man har ventet på i turistbranchen.

Sådan lyder det fra Andreas Brandt-Andersson, direktør hos sommerhuslejningen Feriepartner Bornholm.

– Det er, hvad vi har gået og håbet på, så vi er bestemt meget glade. Siden pressemødet i går har vi modtaget rigtig mange henvendelser på både bookinger og ombookinger, siger direktøren. Og selvom den omfattende coronapandemi har skabt utryghed hos mange, ser man hos Feriepartner Bornholm allerede nu et klart billede af, at tyskerne vil rejse i stor stil til Bornholm henover sommeren.

Det kan især ses på eftersæsonens belægning, der allerede nu ligger over sidste år.

– I august og september måned ligger vi allerede nu ti procent over sidste års bookinger. Tyske turister plejer ofte at komme på begge sider af højsæsonen, hvor vi ser flest danske turister. Og fordi påsken i år gik tabt, har mange booket om til sensommeren. Det betyder ikke, at vi kommer til at indhente det tabte, men vi får en langt bedre sæson frem til efterårsferien, siger Andreas Brandt Persson, der generelt vurderer tyske turister til samlet at udgøre 70 procent af alle bookinger.

Restriktioner får ingen betydning

Med regeringens grænseåbning kom også en række restriktioner. Det omfatter blandt andet et minimumskrav på ophold af seks-dages varighed i Danmark for udenlandske turister.

Men hvor andre turismeaktører kan øjne et benspænd, ser Andreas Brandt-Andersson ikke nogen forhindring i hans del af branchen.

– Tyskerne har tit en booking på fjorten dage eller tre uger i sommerhus, så det er ikke noget, der vil ramme os, siger direktøren.

Og netop det tyske bookingmønster er da også, hvad Feriepartner Bornholm lige nu mangler i pinsen, der fortsat er ramt af grænselukning.

– Vi har en pinse, der ser okay ud, men de danskere, der kommer, bliver her typisk bare en forlænget weekend. Her ville de tyske turister booke for en hel uge, så vi ser i år under halvdelen af de gæster, der plejer at komme, siger Andreas Brandt-Andersson.