TV 2 og DR skruer op for blusset

TV 2 og DR skruer op for blusset
Uanset hvad, så kommer Jan Jørgensen ikke til at optræde ved Trolling Master Bornholm i år. Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 29. MAJ 2020 • 16:15
Af:
redaktionen
| ABONNENT
29. MAJ 2020 • 16:15
Da statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag aften den 11. marts lukkede landet ned, lød instruksen fra regeringen samtidig, at de regionale tv- og radiostationer – og deriblandt naturligvis TV 2/Bornholm og DR Bornholm – skulle sende folk hjem, men fortsætte med at have en nødbemanding til nyheder og beredskabsmeddelelser.

Men nu – som i "onsdag" – er der efter forhandlinger i Folketinget igen lempet på reglerne, og på de to elektroniske nyhedsmedier kan medarbejderne igen have fornøjelsen af at mødes på deres arbejdspladser i øjenhøjde med hinanden, frem for at sidde derhjemme bag skærmen og lade selvjustitsen og telefonmøder være den primære energi- og inspirationskilde.

– Vi havde en forventning om 8. juni, men datoen blev jo rykket frem til onsdag, så da var vi alle sammen på arbejde her på stationen, siger direktør på den regionale tv-station i Aakirkeby Jan Jørgensen og tilføjer:

– Ikke at folk ikke har været på arbejde siden nedlukningen, de har bare været på hjemmearbejde, men det er de så ikke længere.

Dagen blev markeret fra morgenstunden med kaffe og morgenbrød til de "hjemvendte" medarbejdere, som fik en briefing om den nye situation og de coronaregler, stationen i lighed med alle andre arbejdspladser har udarbejdet.

TV 2/Bornholm har produceret nyheder gennem hele perioden, men egenproduktionen af programmer i øvrigt har kørt på et lavere blus, mens der i stedet har været skruet op for genudsendelser.

De medarbejdere, der ikke har arbejdet hjemmefra siden marts, men er mødt ind, har været opdelt i såkaldte "ishockeykæder", som ikke har haft berøringsflader med hinanden, så en eventuel smitte ikke fik mulighed for at brede sig længere end inden for den enkelte kæde.

– Men vi har faktisk ikke haft en eneste på stationen, der er konstateret smittet, siger Jan Jørgensen.
At lave tv er et avanceret gruppearbejde, hvor det er vildt givende at møde hinanden, diskutere ideer og få dem udviklet.

Jan Jørgensen, tv-direktør

Hvordan er det igen at få medarbejderne på arbejde i huset?

– Jeg synes, det er dejligt! Og det kan jeg mærke, de også synes. At lave tv er et avanceret gruppearbejde, hvor det er vildt givende at møde hinanden, diskutere ideer og få dem udviklet. Og det er på grænsen til det trælse at sidde hver for sig og gøre det, så det er rigtig dejligt, at vi igen kan mødes.

Ud i byen

Hvordan vil seerne opleve det?

– I og med, vi kun skulle lave nyhedsudsendelser, gik vores antal nyproducerede timer ned. Lige i starten sendte vi yderligere det, vi havde på hylden, som var nyproduceret, men så har vi også genudsendt meget, og der er jo programmer, som normalt er vores flagskibe, som vi slet ikke har haft mulighed for at lave. Trolling Master Bornholm er det bedste eksempel, vi plejer at sende timevis fra det og have vanvittigt høje seertal, men det arrangement måtte vi jo helt aflyse, siger Jan Jørgensen.

Også en stribe andre arrangementer, som tv-stationen ellers traditionelt satser stort på, bliver ikke til noget i år, såsom Folkemødet, Wonderfestiwall, Sol Over Gudhjem, Royal Run, Etape Bornholm og andre store begivenheder.

Men nu går I i gang med at producere mere?

– Ja, nu skruer vi op. Og i juni måned vil vi for eksempel sende oppe fra Folkemødepladsen i Allinge, selv om Folkemødet er aflyst, i to af de dage, hvor begivenheden skulle have fundet sted. Så laver vi noget om Folkemødet, som ikke er der, hvilke konsekvenser det eventuelt får og så videre. På den måde begynder vi at lave produktioner, fordi vi nu kan gå ud i byen og lave dem.

– Jeg har faktisk lejet Domen oppe i Allinge. Den var ledig, fordi en eller anden lejer havde sagt, de ikke kom alligevel, konstaterer direktøren med et lille grin.