René Gade har i dag lanceret Lykkepartiet. Eget foto

Tilflytter skaber nyt parti: Jeg burde vel stille op på Bornholm…

Det tidligere folketingsmedlem for Alternativet René Gade lancerede fredag formiddag et nyt parti kaldet Lykkepartiet.

Partiet har ifølge det udsendte materiale ingen ideologi, og kandidaterne må inden for brede rammer mene, hvad de har lyst til.

Partiet har parolen: “Trygge når vi går i seng og frie når vi vågner”.

René Gade er på vej til at bosætte sig på Bornholm, fordi hans hustru er blevet tilbudt job herovre. Han fortalte tidligere på foråret, at parret, der var bosat i Silkeborg, kiggede hinanden dybt i øjnene og sagde “Det siger du ja til”.

– Det er et stort eventyr for vores lille familie, sagde René Gade til Bornholms Tidende i april.

I dag har René Gade så sat gang i et nyt eventyr med Lykkepartiet. Det vil arbejde for en grundlæggende ændring af demokratiet ved blandt andet at diktere, at statsministre og ministre ikke må sidde i Folketinget og ikke må udskrive folketingsvalg.

– Vores holdninger er ikke bedre end andres. Vi er forskellige og parate til at blive klogere på hinandens viden og egne blinde vinkler, skriver partiet i en uddelt folder.

– Med den simple, men svære erkendelse vil vi begynde at genskabe tilliden til politikerne og det politiske system. Derfor søger vi indflydelse demokratisk, lyder det fra partiet.

Jeg burde vel…

Om René Gade er at finde på stemmesedlerne til næste kommunalvalg på Bornholm, havde partistifteren ikke gjort sig det klart, da Bornholms Tidende talte med ham.

– Var vi blevet boende i Silkeborg, havde det været helt oplagt. I forhold til Bornholm skal jeg være ærlig og sige, at det burde jeg vel. Men det giver måske ikke mening at stille op som tilflytter efter så kort tid.

– Nu skal jeg lige over og mærke, hvad Bornholm er. Umiddelbart tror jeg ikke, at jeg stiller op. Jeg vil hellere facilitere, at nogle dygtige folk stiller op, lød det fra René Gade.