Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Grænsen til Tyskland åbner den 15. juni. ‘Vi sejler mod Sassnitz klokken otte’, lyder det fra Bornholmslinjen

I over to og en halv måned har Danmarks grænser været mere eller mindre lukkede på grund af udbruddet af coronavirus.

Men fra den 15. juni kan tyske, norske og islandske turister få lov at rejse til Danmark. Der kommer dog til at gælde visse restriktioner, og turisterne skal have booket mindst seks overnatninger – og det skal ske uden for København.

– Vi er klar og sejler ud af Rønne mod Sassnitz den 15. juni klokken otte, siger Bornholmslinjens kommunikationschef Jesper Maack til Bornholms Tidende.

 

Kofod: Undgå stadig storbyer

Regeringen fraråder fra 15. juni ikke længere rejser til Tyskland, Island og Norge, men man bør undgå storbyer, oplyser udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

 

– Det næste skridt, vi står overfor er at begynde at åbne grænserne igen. Danmark er et lille land og en åben økonomi, vi lever grundlæggende af at handle med andre, og vi får inspiration fra resten af verden, siger statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde i København fredag.

– Vi er et land, der er vant til at tage imod rigtig mange turister, vi ønsker at være et åbent land, selv om corona har ramt Danmark og resten af verden, siger Mette Frederiksen.

Der er endnu ikke lavet aftale om grænsen til Sverige.

Siden 14. marts har Danmarks grænser været lukket på grund af coronasituationen. Meldingen kom dagen før på et pressemøde med statsministeren.

Det var en politisk og ikke en sundhedsfaglig beslutning.