P4 Bornholm. Arkivfoto: Berit Hvassum.

DR: Tilbage i vante gænge

Onsdag genåbnede DR Bornholm på Aakirkebyvej i Rønne, hvilket vil sige, at medarbejderne på også den regionale radiostation igen møder op på deres arbejdsplads.

– Vi har et fornuftigt stort hus, så vi kan i forhold til smitterisiko indrette os, så antallet af mennesker, der krydser hinanden, bliver minimeret, siger redaktionschef Erik Nielsen.

Hvad synes du om, at I nu igen kan mødes?

– Det er supergodt igen at kunne se hinanden i øjnene og fysisk kunne være sammen – og dermed igen have glæde af det, som opstår, når mennesker er sammen. Gode ideer bliver bedre, når man er sammen og kan udvikle dem, siger Erik Nielsen.

– Det har fungeret i den senere tid, men langt fra så optimalt, som når vi sidder sammen. Og lidt begrænsninger i hverdagen er der da stadig for eksempel i forhold til, hvor mange vi må være i et lokale, men det er jo noget, der gælder for alle.

Lige da landet blev lukket ned den 11. marts, sendte DR Bornholm udelukkende regionale nyheder dagen igennem samt hjalp til på landsprogrammerne. Cirka seks medarbejdere mødte ind mod normalt 17-18 stykker.

– Men de seneste par uger har vi skruet op, så vi har nærmet os en normal sendeplan. Den er faktisk meget tæt på at være normal nu, det eneste, der stadig er anderledes, er, at vores morgenprogram kun er på tre timer, fra klokken 6 til 9, og det plejer jo at vare helt frem til klokken 10. Men det skyldes en overordnet vurdering af, at vi stadig er lidt begrænset i vores måde at producere på. Vi hiver ikke flere gæster i studiet end højst nødvendigt, og det er forbundet med lidt ekstra bøvl, når vi skal ud at møde folk, siger Erik Nielsen.